Z domowego archiwum koleżanki - wczesne lata 70te:
Restauracja Bałtycka i po prawej to CHYBA Siostra Anna - postrach kilkuletnich grzeszników z Parafii Św. Krzyża

Be-good, może się mylę, ale wydaje mi się że te wysokie kamienice na fotce to po prostu dawny Hotel Dworcowy i ten budynek, który koło niego stoi (chyba obecnie się w nim mieści lumpeksbe-good pisze:Zet, powyższe zdjęcie jest o tyle niesamowite, że pokazuje wysokie kamienice tam, gdzie później stanęły siermiężne komunistyczne parterowe budki w stylu wspominanego w innym wątku (późniejszego) baru Nico.
Dot.: http://www.dawnytczew.pl/forum/viewtopi ... 119#p15119Bulma pisze:Be-good, może się mylę, ale wydaje mi się że te wysokie kamienice na fotce to po prostu dawny Hotel Dworcowy.
W tle warsztat szewski Pana KlejnaBulma pisze:Coś ode mnie-wydobyte z tczew.edu.plBe-good, może się mylę, ale wydaje mi się że te wysokie kamienice na fotce to po prostu dawny Hotel Dworcowy i ten budynek, który koło niego stoi (chyba obecnie się w nim mieści lumpeksbe-good pisze:Zet, powyższe zdjęcie jest o tyle niesamowite, że pokazuje wysokie kamienice tam, gdzie później stanęły siermiężne komunistyczne parterowe budki w stylu wspominanego w innym wątku (późniejszego) baru Nico.), natomiast miejsce z barakami jest przysłonięte do poziomu ich wysokości i możemy tylko gdybać, czy już tam stoją czy jeszcze nie
Taka jest moja opinia, ale oczywiście mogę się mylić.
Plus / minus 30 metrów na prawo od Twojego niebieskiego zdjęciaaga_piet pisze:A gdzie była ta Cepelia?