Znaleziono 285 wyników

Powrót

autor: MKacz
14 wrz 2011, o 12:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zespół Szkół Technicznych

Witam,również kończyłem tą szkołę w 1996 roku,tej mównicy z fotki wtedy nie było a te drzwi pod napisem "historia i tradycje szkoły zobowiązują" nie istniały a może byył cały czas otwarte,nie pamiętam dokładnie w środku było pomieszczenie w którym mieścił się sklepik szkolny z napojami,pal...
autor: Przepiura
28 gru 2011, o 16:12
Skocz do działu
Skocz do tematu

Dawny Gniew

Witam :) Gdyby ktoś był zainteresowany gniewską historią- polecam fejsbukową stronę Dawnego Gniewu . W galerii jest ponad 150 starych zdjęć i pocztówek, niektóre opisane. Jeśli ktoś już gdzieś o tym napisał, to sorry- nie ogarniam układu tego forum i ciężko mi szukać tu informacji, z tego co przejrz...
autor: waldas
9 lut 2012, o 22:02
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Łukocin

Mieszkałem tam kilka lat, poznałem nawet potomka byłych właścicieli. Otrzymałem od niego album z reprodukcjami starych zdjęć. Zamieszczam skany kilku z nich.
autor: Blondi
8 mar 2012, o 16:14
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Znalazłam taką panoramę Tczewa, a co ciekawe że na ścianie
- troszkę lampa przeszkadza:
autor: Kristoph
14 mar 2012, o 19:45
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Przedmioty dawnego Tczewa

Mam nagrany na dysku film emitowany przez NATIONAL GEOGRAPHIC pt. Tajemnicze bunkry Hitlera.
Z filmu dowiedzieć się można, że te blaszki to PRACOWNICZY KATALOG KART IDENTYFIKACYJNYCH.
KARTA PRACOWNICZA z nazwiskiem, imieniem, datą urodzenia i narodowością.
Kadry z filmu:
autor: Kristoph
1 lip 2012, o 08:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Przedmioty dawnego Tczewa

Przypadkowo - znajoma miała fajny komplet pamiątkowy
- nie wiem gdzie wkleić, w razie co proszę przesunąć w właściwe miejsce :oops:

750 lecie Miasta Tczewa
autor: niespokojna66
8 sty 2013, o 20:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Pruszcz Gdański

Dla potomnych, by nie zapomnieli,że kiedyś w Pruszczu istniała cukrownia i piękny dworzec.
Zdjęcia z Dawnego Gdańska.
autor: zielu
18 wrz 2013, o 22:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Gorzędziej

Obrazy z głównych ołtarzy kościołów pw. św. Wojciecha w Gdańsku i Gorzędzieju wyglądają na pochodzące z tego samego warsztatu ;)
autor: Big Zbig
11 lut 2015, o 13:26
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Gorzędziej

W roku 1997 minęło 1000 lat od męczeńskiej śmierci św. Wojciecha. Z tej okazji Wydawnictwo Diecezji Pelplińskiej "Bernardinum" wydrukowało 1000 egzemplarzy "Żywota św. Wojciecha i niektóre wiadomości o jego pobycie w diecezji chełmińskiej". Książka ta zawiera przedruk wydanego w ...