Znaleziono 285 wyników

Powrót

autor: ZKM Tczew
8 lip 2025, o 18:58
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Linie autobusowe

spaff ponieważ jeszcze jej nie wysłałem Lista: Linie aktualne 1 Dworzec PKP -> Czyżykowo 2 Dworzec PKP -> Dworzec PKP 3 Dworzec PKP -> Czyżykowo p. Suchostrzygi 4 Dworzec PKP -> Czyżykowo p. Taplfo 5 Dworzec PKP -> Czyżykowo p. Żwirki 7 Dworzec PKP -> Dworzec PKP p. Gemalto 8 Dworzec PKP -> Czyżyko...
autor: GabberTech
9 lip 2025, o 05:40
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zdobycie Tczewa przez Armię Czerwoną '45

No to czekamy z niecierpliwością:)
autor: LukaszB
10 lip 2025, o 19:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Linia K to była linia dla seniorów żeby mogli dojechać na mszę świętą do Fary. K = Kościół
autor: Martucha
21 lip 2025, o 20:58
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kupię książki o Tczewie lub wymienię się na inne

Witam. A ja mam na sprzedaż oryginalna książkę Edmunda Raduńskiego pt. "Zarys dziejów miasta Tczewa" wydana w 1927 roku, może ktoś byłby zainteresowany?
22 lip 2025, o 06:02
Skocz do działu
Skocz do tematu

Hej Martucha ,
Ja z chęcią odkupię to książkę.
Napisz na priv.
Pozdrawiam
23 lip 2025, o 06:41
Skocz do działu
Skocz do tematu

Książka kupiona :) jeżeli będziecie w przyszłości przekazywać rzeczy do muzeum to chętnie oddam ją
Pozdrawiam
autor: ZKM Tczew
23 lip 2025, o 09:41
Skocz do działu
Skocz do tematu

A Czy są jeszcze jakieś linie zlikwidowane w Tczewie nawet takie które były uruchamiane tymczasowo?
autor: Izabella
31 lip 2025, o 19:07
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Rajkowy

Mili Państwo, czy ktoś z forumowiczów orientuje się, w jakich okolicznościach powstało pięć budynków mieszkalnych w centrum Rajkowów? Wydaje się, że tak jak budynek ob. szkoły na południe od wsi, mogły powstać w latach 30. (może jest między nimi jakiś związek?) - nie ma ich na messtischblattach, ale...
autor: Wałasz
4 sie 2025, o 20:19
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Rajkowy

Dom (chałupa) nr 12 nieistniejący w Rajkowach: https://i.imgur.com/rVu3Ybd.jpeg Dom z podcieniem szczytowym w stylu "pomorsko-kaszubskim", różniący się od architektury żuławskiej czy saksońskiej. Podobny stał kiedyś w Bałdowie i jeszcze do niedawna w Gręblinie (była kuźnia). Obecnie tego ...
autor: Wałasz
4 sie 2025, o 20:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Sobowidz

spaff pisze: 2 sie 2025, o 14:29 Nie byłem świadomy istnienia zamczyska w Sobowidzu.