Znaleziono 436 wyników
- 16 lis 2019, o 19:04
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zamek
Zamieszczę grafiki, które przygotowałem na potrzeby powyższego newsa Telewizji Tetka, którego wkleił Łukasz. Zamek5.jpg Na czerwono zaznaczyłem odkryte w 2009 r. relikty zamku krzyżackiego. Ciemniejszym czerwonym zaznaczyłem hipotetyczny kształt całego zamku - oczywiście wielkość tego czworokąta moż...
- 16 lis 2019, o 22:16
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji
Znalezione na fotopolska
- 15 gru 2019, o 23:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji
Nowe fotki z ebaya
- 19 gru 2019, o 18:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Egzekucje tczewian jesienią 1939 r. - prochownia
Ratusz szuka wszelkich informacji na temat prochowni i Polaków w tym miejscu zamordowanych.
- 19 gru 2019, o 19:00
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zamek
Praca wre przy pierwszym z bloków. Grunt pod drugi póki co nie został jeszcze wykopany.
- 24 gru 2019, o 09:06
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Zdrowych i Wesołych Świąt!
Życzymy Wam Zdrowych, Wesołych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!
- 3 sty 2020, o 15:30
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most - sytuacja obecna
Polecam moje podsumowanie zawirowań wokół Mostu Tczewskiego w 2019 roku. Wszystko wyjaśnione w sposób chronologiczny. Za kilkanaście lat ten materiał będzie cenną pamiątką dzięki różnego rodzaju przebitkom ukazującym fazy znikania przęseł ESTB.
- 12 sty 2020, o 21:15
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Turniej gry Zbudujmy Tczew
29 stycznia w klubie " Rozgryfka" odbędzie się turniej gry Zbudujmy Tczew. Do wygrania będzie kilka egzemplarzy tej unikatowej gry 
- 13 sty 2020, o 07:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Turniej gry Zbudujmy Tczew
Turniej wystartuje o godz. 18.00, lokal mieści się na Armii Krajowej 66C (pierwsze piętro)
- 23 sty 2020, o 13:07
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Czyżykowo
Przyszedł chyba wreszcie czas na podsumowanie i rewizję tego, o zostało zamieszczone wcześniej. ;) 1. W okresie panowania Zakonu Krzyżackiego, dwór w Czyżykowach stanowił przed 1335 r. siedzibę wójtostwa tczewskiego. Następnie zostało ono przeniesione do Zajączkowa by nie później niż od pocz. lat 60...