Znaleziono 436 wyników

Powrót

autor: Cez
16 lis 2019, o 19:04
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zamek

Zamieszczę grafiki, które przygotowałem na potrzeby powyższego newsa Telewizji Tetka, którego wkleił Łukasz. Zamek5.jpg Na czerwono zaznaczyłem odkryte w 2009 r. relikty zamku krzyżackiego. Ciemniejszym czerwonym zaznaczyłem hipotetyczny kształt całego zamku - oczywiście wielkość tego czworokąta moż...
19 gru 2019, o 18:56
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Egzekucje tczewian jesienią 1939 r. - prochownia

Ratusz szuka wszelkich informacji na temat prochowni i Polaków w tym miejscu zamordowanych.
19 gru 2019, o 19:00
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zamek

Praca wre przy pierwszym z bloków. Grunt pod drugi póki co nie został jeszcze wykopany.
autor: LukaszB
24 gru 2019, o 09:06
Skocz do działu
Skocz do tematu

Zdrowych i Wesołych Świąt!

Życzymy Wam Zdrowych, Wesołych i Rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia!
3 sty 2020, o 15:30
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most - sytuacja obecna

Polecam moje podsumowanie zawirowań wokół Mostu Tczewskiego w 2019 roku. Wszystko wyjaśnione w sposób chronologiczny. Za kilkanaście lat ten materiał będzie cenną pamiątką dzięki różnego rodzaju przebitkom ukazującym fazy znikania przęseł ESTB.

12 sty 2020, o 21:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Turniej gry Zbudujmy Tczew

29 stycznia w klubie " Rozgryfka" odbędzie się turniej gry Zbudujmy Tczew. Do wygrania będzie kilka egzemplarzy tej unikatowej gry ::dawnytczew
13 sty 2020, o 07:36
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Turniej gry Zbudujmy Tczew

Turniej wystartuje o godz. 18.00, lokal mieści się na Armii Krajowej 66C (pierwsze piętro)
autor: Wałasz
23 sty 2020, o 13:07
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Czyżykowo

Przyszedł chyba wreszcie czas na podsumowanie i rewizję tego, o zostało zamieszczone wcześniej. ;) 1. W okresie panowania Zakonu Krzyżackiego, dwór w Czyżykowach stanowił przed 1335 r. siedzibę wójtostwa tczewskiego. Następnie zostało ono przeniesione do Zajączkowa by nie później niż od pocz. lat 60...