Znaleziono 7 wyników

Powrót

autor: erem
27 paź 2023, o 15:01
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Tczewska Stocznia Rzeczna

Szkoda, że dopiero teraz natknąłem sie na to forum. Miałem sporo materiałów w postaci zdjęć a nawet filmików, które pewnie gdzieś jeszcze zalegają .Ale podzielą się tym co udało się odnależć. Trudny i smutny był to czas dla TSR a jeszcze bardziej dla resztki załogi, którą stanowiliśmy. Pewnie też ka...
28 paź 2023, o 14:04
Skocz do działu
Skocz do tematu

czy dysponuje ktoś zdjęciami wnętrza stoczni i co się z nią stanie(z budynkiem basenem itp?? Przepracowałem w TSR ponad trzydziwsci lat i przez ten czas nazbierało sie tego trochę . Obiecuję, że w miarę odkopywania mojego przepastnego archiwum bedę je zamieszczać. Pozdrawiam.
28 paź 2023, o 16:13
Skocz do działu
Skocz do tematu

Na niemieckim ebayu są dostępne fotografie statku BENFIELD zbudowanego w naszej stoczni: Built by Tczewska Stocznia Rzeczna, Tczew, Poland 526 GT, 770 dwt - Loa.53.5m - 50.1 x 9.8m Launched:31-08-1973.Completed: -01-1974 1974 SEA MAAS - 1986 GLENCLOY - 1994 BENFIELD - 1999 VICTORIA IV - 2005 KRISTI...
1 lis 2023, o 11:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Fotka od pani Magdaleny ./download/file.php?id=59203 No i kolejne odszukane zdjecie. Trudno mi powiedzieć z którego to roku ale pewnie z lat 80-90-ych ubiegłego wieku. Zdjęcie przedstawia pogłębiarkę ( chyba tzw. 450-tkę). Została zwodowana pod koniec dnia a na drugi dzień zastaliśmy ją w zanurzeni...
2 lis 2023, o 18:33
Skocz do działu
Skocz do tematu

Gdzieś w okolicach dwutysięcznego roku (niestety dokładnej daty nie pamiętam) zwodowano największą jednostką zbudowaną w TSR. Był to ponad sześćdziesięciometrowej długości, dwupokładowy statek do przewożenia karmy dla łososia na norweskich fermach tej ryby. Jak już gdzieś pisałem miał być też drugi ...
6 lis 2023, o 17:56
Skocz do działu
Skocz do tematu

Rok 1998 wnosił nową nadzieję w lepszy rozwój Stoczni. Częśc z nas myślała, że to bilet dający prawo budowania nadziei. Nie kazdy dostał taki papier, trzeba było mieć 20 lat stażu pracy. No cóż nadal leży u mnie w archiwum nie przynosząc nic oprócz wspomnień. A miało być tak pięknie.
14 lis 2023, o 19:33
Skocz do działu
Skocz do tematu

Jeden z ciekawszych kadłubów wyknanych w Stoczni Tczew. W bodajże 1991 roku zwodowano taki własnie kuter. Było ich dwa lub trzy i miały służyć do połowów małży. Pamietam, że terminy goniły, ponieważ musiały być gotowe na okres połowów. Ponoć jeśli rybacy, czy jak ich tam nazwać przegaili to "ok...