Znaleziono 404 wyniki

Powrót

autor: Łukasz
10 maja 2018, o 12:28
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Pracownicy kolei tczewskiej

Mój dziadek przez całe życie pracował jako maszynista . Słabe niestety jakościowo zdjęcie, w którym jest w kabinie Ty4.
Roman.jpg.png
autor: kola
26 maja 2018, o 13:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Henryk Chmielewski - bohater ruchu oporu

Witam Moja mama Ludwika Chmielewska opowiadała mi o kontaktach z rodziną Jurgo w czasie okupacji. Chciałbym dodać że Henryk w domu i przez kolegów nazywany był Bubi. Moja mama i Henryk płynnie rozmawiali po niemiecku i oczywiście po polsku.Ojciec Henryka prowadził w Tczewie szkołę szoferów i warszta...
autor: kola
26 maja 2018, o 15:50
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Henryk Chmielewski

01.JPG Świadomość tragicznej śmierci tego przystojnego, młodego człowieka napawa smutkiem. Oto wspomniany wcześniej opis działalności Henryka: M01.JPG M05.JPG M02.JPG M03.JPG M04.JPG Wojenne losy Henryka i okoliczności jego śmierci postaram się rozwinąć w postach za kilka dni. https://www.dawnytcze...
autor: be-good
7 cze 2018, o 20:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ul. Bałdowska

Dopiero teraz połapałem, że to ten budynek jest na tej pocztówce - od dzieciństwa nie mogłem dojść gdzie to zdjęcie było robione.. https://dawnytczew.pl/forum/download/file.php?id=1338 Świeżo z niemieckiego Allegro ;) . Coraz rzadziej, ale internet jeszcze potrafi zaskoczyć :ok ... Nie chciałem z t...
autor: Jadzia
20 cze 2018, o 18:17
Skocz do działu
Skocz do tematu

Rodzina Keiling

Natchniona znalezionymi na Allegro fotkami, zaczęłam szukać info o panu Keilingu. Chciałam zweryfikować, czy rzeczywiście taka osoba mieszkała w naszym mieście, no i oczywiście zamierzałam określić miejscówkę. Keilinga namierzyłam, ale miejsca, gdzie wykonano fotografie nie jestem w stanie określić....
autor: Jadzia
20 cze 2018, o 19:07
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stary Dworzec

Skoro :be się leni, to wrzucam ja. Bo mi zalega na kompie, jak i wiele innych materiałów :facepalm Budynki Starego Dworca, 1939 r. Ebay: Pionier Btl.41 im Polenfeldzug 1939 Das zerst. Bahnhof Gebäude DIRSCHAU !.jpg Pionier Btl.41 im Polenfeldzug 1939 Das zerst. Bahnhof Gebäude DIRSCHAU !1.jpg Pionie...
autor: krzysiaczek84
10 wrz 2018, o 14:08
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Lisewo

Tory przy wale.
autor: zielu
31 paź 2018, o 18:55
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Nabrzeże wiślane

Zdjęcia z archiwum śp. Tadeusza Wryczy odnalezione w redakcyjnym archiwum ;). Pociąg holowniczy na Wiśle zmierzający do Gdańska. Lata 60. pociag holowniczy na Wisle zmierzajacy do Gdanska.jpg lata 60. Tadeusz Wrycza (Small)-crop.jpg Holowanie elementów ponadgabarytowych z portu gdańskiego do Płocka....
autor: mieczy
24 lis 2018, o 14:42
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kończewice

Budynki istnieją do dziś. W latach 60/70 (w żółtym budynku) był "Wiejski Dom Kultury" w następnym "Gromadzka Rada Narodowa". Następny budynek (przebudowany) to "Remiza Ochotniczej Straży Pożarnej" W latach 65-70 w budynku GRN zorganizowano klasy szkolne, zastępcze po sp...
autor: zunia
3 gru 2018, o 17:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła zawodowa przy ul. Sobieskiego

Życzenia imieninowe (tzw. adresy hołdownicze) wysłane Józefowi Piłsudskiemu w 1934 r. przez uczniów i nauczycieli Szkoły Rzemieślniczo – Przemysłowej: Szkola Rzemiesln-Przem.jpg i fotografie szkoły: fot.Szkola Rzemiesln-Przem_a.jpg fot.Szkola Rzemiesln-Przem_b.jpg Źródło: Archiwum Akt Nowych- Muzeum...