Korzystając z wizyty w Berlinie, nagrałem krótki filmik z fontanną czterech rzek Wrangla, gdzie nasz most służy za atrybut Wisły.
Znaleziono 404 wyniki
- 13 kwie 2019, o 11:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Nowy dworzec
To jest PENDEL do Zajączkowa. Stoi dokładnie na 5 peronie.
Muszą to być wczesne lata, bo w latach 70-tych jeździł już SN61, a tu mamy wcześniejszy model wagonu motorowego SN52
Muszą to być wczesne lata, bo w latach 70-tych jeździł już SN61, a tu mamy wcześniejszy model wagonu motorowego SN52
- 14 kwie 2019, o 19:01
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Ostatnie egzemplarze tej serii (SN 52) zostały wycofane w roku 1986. Były eksploatowane równolegle z SN 62 choć na mniej obciążonych liniach. Tak że fotografia może być nawet z lat 80 tych.
- 15 kwie 2019, o 04:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
W końcu lat 70-tych i w latach 80-tych regularnie chodziłem na Pendel po mamę, a mój tata Pedlem jeździł jako maszynista. Sam Pendlem parę razy jechałem w kabinie maszynisty do Zajączkowa. Zawsze to był SN61 z takim charakterystycznym nosem. W godzinach szczytowych podczepiano do wagonu motorowego j...
- 16 kwie 2019, o 21:58
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Budowa "starego" mostu przez Wisłę
Mam nadzieję, że dowiemy się tego w najbliższych dniach 
Polecam mój materiał wideo
Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie
Polecam mój materiał wideo
Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie
- 18 kwie 2019, o 16:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Kapsuła jest obecnie przechowywana w Fabryce Sztuk. Dziś od przedstawiciela placówki usłyszałem, że musimy cierpliwie poczekać, bo prawdopodobnie dopiero po świętach archeolodzy zdecydują, komu powierzyć otwarcie kapsuły. Wynajęci przez Banimex archeolodzy muszą się upewnić odnośnie tej decyzji, by ...
- 30 kwie 2019, o 20:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Banimex kopie coraz głębiej i głębiej, postument z kamieniem węgielnym wygląda już jak piramidka 
Polecam mojego dzisiejszego newsa m.in. o prawdopodobnym terminie i miejscu otwarcia kapsuły czasu oraz o tym co ma się stać z kamieniem węgielnym:
Polecam mojego dzisiejszego newsa m.in. o prawdopodobnym terminie i miejscu otwarcia kapsuły czasu oraz o tym co ma się stać z kamieniem węgielnym:
- 23 cze 2019, o 12:15
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
- 27 cze 2019, o 14:26
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Myślę, że poszukują odpowiedniego otwieracza.