Znaleziono 404 wyniki

Powrót

autor: Kristoph
1 lip 2024, o 09:20
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szymankowo

Dworzec Szymankowo odnowiono. Zachowano wszystkie detale architektoniczne, dodano też toalety.
dostępny dla podróżnych.
autor: Kristoph
1 lip 2024, o 09:22
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szymankowo

Załączniki ciąg dalszy:
autor: piozykow
11 sie 2024, o 19:02
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Dom Kultury Kolejarza

O architekturze i dawnych wnętrzach hali miejskiej pisze Piotr Zygmunt Kowalski, Tczewska hala z 1910 roku i architektura jej wnętrz, „Architektura Miast. Zbiór studiów, t. X, Za zamkniętymi drzwiami. Wystrój wnętrz w XIX i XX wieku, red. Bogna Derkowska-Kostkowska, Mateusz Soliński, Bydgoszcz 2023,...
autor: Wałasz
22 sie 2024, o 08:20
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most - sytuacja obecna

Wszystko można, tylko pytanie czy jest wola do tego. Dla mnie temat jest coraz bardziej irytujący i wątpię w szybkie rozwiązanie problemu, obserwując, jak do tego się podchodzi. Trochę to wygląda na przysłowiowe gonienie króliczka - pytanie czy celowe czy nieświadome. Przykładowe "kwiatki"...
autor: Wałasz
22 sie 2024, o 11:32
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most - sytuacja obecna

Szczerze powiedziawszy - nie chciałbym się za bardzo angażować w ten temat, zwłaszcza że inni już się tym zajmują. Swoje spostrzeżenia i uwagi przekazałem wcześniej mailowo i w rozmowach bezpośrednich dwóm moim kolegom ze Społecznego Komitetu Odbudowy Mostu. Decyzja należy do SKOM, co z tym dalej zr...
autor: zielu
21 wrz 2024, o 22:22
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ulica Kościuszki

Ulica Kościuszki w latach 50. XX wieku (z forum FB "Tczewianie"):
autor: MateuszB.
23 wrz 2024, o 16:20
Skocz do działu
Skocz do tematu

"Zarys dziejów miasta Tczewa" Wydajmy to ponownie!

Za trzy lata mija setna rocznica wydania pierwszej historycznej monografii naszego miasta. Ostatnio zauważyłem, że powstaje o Tczewie coraz więcej książek, w wielu są odnośniki to dzieła Pana Edmunda Raduńskiego, ale sama książka jest białym krukiem, jest co prawda cyfrowa wersja w naszej bibliotece...
autor: zielu
11 gru 2024, o 21:37
Skocz do działu
Skocz do tematu

Kalendarz Dawnego Tczewa 2025

Od dzisiaj jest dostępny w sprzedaży Kalendarz Dawnego Tczewa na rok 2025. Tegoroczna edycja jest wyjątkowa, ponieważ przygotowana wspólnie z Miejską Biblioteką Publiczną. ::dawnytczew Kalendarz jest dostępny w cenie 39 zł w następujących punktach na terenie miasta: - Foto-Sklep-Usługi „Uno” (ul. Ja...
autor: spaff
8 sty 2025, o 18:51
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła Morska

Budżet z 1926 roku:

Obrazek

Nie wiem czy potrafię wrzucić na forum obraz w 2025 roku.
autor: spaff
13 sty 2025, o 18:17
Skocz do działu
Skocz do tematu

Księga pamiątkowa Pomorza

Poniżej kilka fragmentów z "Księgi pamiątkowej Pomorza" o okresie w latach 1920 - 1930. Używając wyszukiwarki nie znalazłem postów o tej publikacji. https://zapodaj.net/images/e33b7bbe73b14.png Trochę o powiecie tczewskim w tym okresie: https://zapodaj.net/images/09f9f8078efb6.png https://...