Znaleziono 19 wyników
- 29 wrz 2023, o 13:18
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Tczewscy Naziści
Powiatowa organizacja NSDAP w Tczewie dzieliła się na tzw. Ortsgruppe (gminy) i tak: Ortsgruppe Dirschau-Altstadt placówka przy Samborstraße 14 Ortsgruppenleiter Horst Zachrau zamieszkały Eichhardtstraße 1 Ortsgruppe Dirschau-Neustadt placówka przy Brückenstraße 3 Ortsgruppenleiter Ernst Schendel za...
- 2 paź 2023, o 13:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Bałdowo i Knybawa podlegało Ortsgruppe Dirschau-Süd, które dzieliło się dalej na Zellen (komórki) i dalej na Blocks (kwartały).Czy był w tym gronie ktoś z Bałdowa lub Knybawy?
Należało by szukać Zellenleiterów czy Blockleiterów - niestety spisu ne posiadam.
Ale mogę podać ile ich było w całym GAU.
- 17 paź 2023, o 08:24
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Mam tu taką mapkę ukazującą tkz. Untergau skąd wynika że Baldau i Kniebau należą do Ortsgruppe Dirschau-Süd
- 17 paź 2023, o 12:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
- 18 paź 2023, o 12:48
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Mapy Pomorza Gdańskiego
Mapa DANZIG-WESTPREUSSEN z 1942r. https://westpreussische-gesellschaft.de/Media/Historische-Karten/18-OF_Historische-Karte-des-Reichsgaus-Danzig-Westpreussen-1939-1945_Westpreussische-Gesellschaft%20Kopie.jpg Jeśli ktoś by chciał powiększony jakiś kadr mapy, to jestem w stanie wykadrować z dużą rozd...
- 20 paź 2023, o 10:07
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Mam taką rozpiskę nazistów Powiatu Tczewskiego z Arkusz zarządzania NSDAP z czerwca 1941
- 20 paź 2023, o 11:31
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Mapy Pomorza Gdańskiego
:) Witam. Mapa już była, ale tylko kadr. Zalazłem całą. :) https://westpreussische-gesellschaft.de/Media/Historische-Karten/13-OF-Danzig_Karte_der_Freien_Stadt_Danzig_100k_1930.jpg mapa 1.jpg Podsumowanie 1930 r. z mapy Rzeszy Niemieckiej 1 : 100 000 ze statusem poprawek i uzupełnień dokonanych na p...
- 1 lip 2024, o 09:20
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szymankowo
Dworzec Szymankowo odnowiono. Zachowano wszystkie detale architektoniczne, dodano też toalety.
dostępny dla podróżnych.
dostępny dla podróżnych.
- 1 lip 2024, o 09:22
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szymankowo
Załączniki ciąg dalszy: