Znaleziono 417 wyników
- 24 lut 2019, o 18:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ratujemy stare nagrobki
Mam stworzoną wstępną listę nagrobków, należy teraz sprawdzić z dokumentami kiedy one powstały i czy oryginalny kształt nie został zmieniony. Potem czekają nas uzgodnienia z konserwatorem. Na pierwszy rzut idą nagrobki przedwojenne lub tuż powojenne
- 27 lut 2019, o 21:19
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Ratujemy zabytkowe nagrobki II
Kontynuujemy akcję objęcia ochroną starych, zabytkowych nagrobków. Tym razem stworzymy dokumentację fotograficzną najcenniejszych z nich znajdujących się na Nowym Cmentarzu przy ul. 30go Stycznia. Zapraszamy wszystkich chętnych w sobotę 2 marca o godz. 12.
- 3 mar 2019, o 23:57
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Plac Hallera
Dom towarów modnych, stoliki na placu, drzewa... pocztówka ze strony polona.pl
- 4 mar 2019, o 22:55
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szkoła Morska
Informator o Szkole Morskiej z 1924 r. ze strony polona.pl
- 4 mar 2019, o 23:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Unia Tczew
Garść afiszy z meczów piłkarskich i bokserskich Unii z lat 1946 - 47, Trochę o polityce tczewskiej w II RP, ze strony polona.pl. Nie wiedziałem że Unia miała pięściarzy
- 4 mar 2019, o 23:13
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Międzyzakładowy Klub Sportowy Wisła Tczew
Informacje o meczach z 1946, ze strony polona.pl
- 4 mar 2019, o 23:16
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Sport
Afisz nieznanej mi drużyny pięściarskiej Tur, która była Mistrzem Wybrzeża. Co ciekawe siedziba klubu mieściła się przy Wybickiego 38-40
Bieg hołdujący polityce....
- 4 mar 2019, o 23:20
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Spółka Vistula
Rozkład "jazdy" statków spółki Vistula z 1939 r. na rasie Gdynia - Warszawa z odnoga do Sandomierza. Eh te salonki pływające do Tczewa...ze strony polona.pl
- 4 mar 2019, o 23:27
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Zakład św. Wincentego
Zgromadzenie Sióstr Miłosierdzia św. Wincentego a Paulo miało wspierające stowarzyszenie prowadzące działalność charytatywną, ze strony polona.pl
- 8 mar 2019, o 10:30
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ewidencja Dóbr Kultury - Tczew
Złożyłem wniosek żeby Ewidencja Dóbr Kultury zasłało umieszczone bezpośrednio na stronie wrotatczewa.pl w zakładce Miasto