Znaleziono 417 wyników

Powrót

autor: LukaszB
10 lip 2025, o 19:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Linie autobusowe

Linia K to była linia dla seniorów żeby mogli dojechać na mszę świętą do Fary. K = Kościół
15 sie 2025, o 13:48
Skocz do działu
Skocz do tematu

ZKM Tczew pisze: 23 lip 2025, o 09:41 A Czy są jeszcze jakieś linie zlikwidowane w Tczewie nawet takie które były uruchamiane tymczasowo?
Niektóre linie miały tzw warianty, które obsługiwały wydłużone trasy. NP. 10 skreślona dojeżdżała do Narków, a skreślona 5 do Czarlina.
30 sie 2025, o 14:05
Skocz do działu
Skocz do tematu

Czy kojarzycie linie autobusowe, które były pozamiejskie? Zastanawiam się na jakiej podstawie MZAK/ZKM wykonywał trasy bardziej pasujące do zadań PKS.
13 lut 2026, o 18:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zmiana granic miasta

Stało się, rozpoczęliśmy proces zmiany granic miasta. :tczew Zachęcam każdego do oddania głosu w ankiecie https://tczew.wdialogu.pl/konsultacje Celem konsultacji jest poznanie opinii mieszkańców Miasta Tczewa w przedmiocie planowanej zmiany granic. Przedmiotem konsultacji jest wyrażenie opinii przez...
15 lut 2026, o 14:34
Skocz do działu
Skocz do tematu

Zabrałem głos w ankiecie, w której nawet wyraziłem aprobatę, ale jej forma, bez żadnej weryfikacji osoby biorącej udział w ankiecie, dla mnie jest fatalna, ankieta zakłada ludzką uczciwość. Każdy z nas zna masę osób mieszkających w Tczewie, dzięki czemu można podać się za nie i oddać głos taki jaki...
15 lut 2026, o 14:37
Skocz do działu
Skocz do tematu

Faktycznie, przydałby się chociaż numer PESEL jako weryfikacja. Mało tego - z tego co piszesz - może się okazać, że ja wypełnię swoją ankietę, a następnie... ktoś wypełni ją po raz drugi za mnie. I co wtedy? Ogólnie szkoda, że proces konsultacyjny nie jest jakoś precyzyjniej uregulowany. Chociażby ...
8 mar 2026, o 21:17
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Bombardowanie Tczewa w lutym 1945 r.

Trzeba by bylo na jakims forum militarnym dogrzebac sie do jakiegos historyka i pasjonata lotniczego zza wschodniej granicy. Wschod to dla mnie czarna magia. Nie znam co prawda przebiegu bombardowania Tczewa w 1945 roku ale z tego co piszecie o zniszczeniach Tczewa to przypuszczam raczej ze w gre m...