Znaleziono 769 wyników
- 11 mar 2018, o 14:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Panorama Tczewa
Piękna pocztówka , 1901 rok, z widokiem ze Szkoły Podstawowej Nr 5 (?) na Stare Miasto - Słowackiego, młyn parowy, 1.Maja. Jak dla mnie -rodzynek, Znaleziony na stronie Biblioteki Cyfrowej Polona.
- 18 mar 2018, o 20:49
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Wrzesień 39 r. i okupacja
Ściągnęłam sobie książkę, o której pisała Zunia: viewtopic.php?f=34&t=2591
Kilka stron w temacie 1939 roku: Ciekawam, co to za adwokat Wiktor
Kilka stron w temacie 1939 roku: Ciekawam, co to za adwokat Wiktor
- 30 mar 2018, o 22:27
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Ul. Nad Wisłą
Dostałem kilka zdjęć ul. Nad Wisłą z prywatnego archiwum czytelnika "DB".
- 3 kwie 2018, o 17:44
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: W przedwojennym Pelplinie
W Pelplinie działała szkoła dla dziewcząt, w której uczyły się nie tylko polskiego i matematyki, lecz również księgowości. Wśród pamiątek rodzinnych zachował się tekst piosenki, której słowa napisał profesor Franciszek Gzella.
Udostępnione przez sympatyków D.T>
Udostępnione przez sympatyków D.T>
- 4 kwie 2018, o 21:13
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ul. Kardynała Wyszyńskiego/1 Maja
Jedna z perełek z nowego albumu:
Obecnie:
- 9 kwie 2018, o 10:48
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Hieronim Majewski- świadek ekshumacji grobów katyńskich
Gdy III Rzesza ujawniła zbrodnię dokonaną przez sowietów w Katyniu, hitlerowcy postanowili ogłosić całemu światu o mordzie na Polakach. Rząd III Rzeszy powołał Międzynarodową Komisję Lekarską, której członkowie pochodzili z krajów zależnych od Niemiec (oraz ze Szwajcarii), która od 28 do 30 kwietnia...
- 10 kwie 2018, o 18:49
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Katastrofa statku San
Na szybkiego:
- 11 kwie 2018, o 19:06
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Park Miejski
Pamiętam, że ten "płotek" był wyższy. Teraz niszczeje zatopiony w ziemi. :( Sadząc po wykonaniu - zaklepywane nity - pamięta czasy przedwojenne. Czy nie warto by go wydobyć na światło dzienne, odrestaurować by cieszył nasze oczy ? :scratch 20180411_181310_(1024_x_768).jpg Czyż to nie piękn...
- 18 kwie 2018, o 18:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Steblewo na rowerach' 2018
============================================================================================= Tak jak to dawniej bywało, zapraszamy w tą sobotę na rowerową przejażdżkę z naszego miasta do Steblewa . ============================================================================================= Tegoroc...
- 25 kwie 2018, o 18:54
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Kończewice
Witam Jestem tutaj nowy:) nie widziałem nigdzie na forum linku do kroniki wsi Konczewice więc zapraszam do lektury
http://www.konczewice.elblag.opoka.org. ... -konczewic
http://www.konczewice.elblag.opoka.org. ... -konczewic