Znaleziono 769 wyników

Powrót

autor: spaff
2 wrz 2018, o 09:01
Skocz do działu
Skocz do tematu

Odp.: Schrony i bunkry

Czy to co znajduje się na poniższych zdjęciach to mogą być elementy schronu czy fantazja mnie za mocno poniosła? Zdjęcia wykonane w rejonie przejazdu przy ZTA.

Obrazek

Obrazek
autor: Big Zbig
5 wrz 2018, o 12:39
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Spacer po Starogardzie

Ubiegłą niedzielę (zaproszony przez córkę) spędziłem w Starogardzie Gd. Dając upust swoim zainteresowaniom , odbyliśmy długi spacer po mieście. Z tej ekskursji załączam dwie fotografie. Jedna ,to wykop archeologiczny w bezpośrednim sąsiedztwie Ratusza, zawierający średniowieczne fundamenty prawdopod...
autor: Kristoph
21 wrz 2018, o 11:35
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Prasa powojenna

A takie tam znalezione u mnie w wózkowni.
Wiele Głosów Wybrzeża i Wieczorów Wybrzeża z 1978 roku
nawet udało by się to zerwać dla zainteresowanych :lol:
autor: Big Zbig
2 paź 2018, o 21:12
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Treningi gry w boule

Brak w Tczewie placu do gry nie stoi na przeszkodzie , aby realizować ten rodzaj rekreacji. W mojej rodzinie sport ten uprawiają już trzy pokolenia ( ja z żoną , syn z synową oraz wnuczka). Głównym terenem rozgrywek jest trawnik na działce. Bierzemy również udział w turnieju z okazji Jarmarku Cyster...
autor: mzk
6 paź 2018, o 10:34
Skocz do działu
Skocz do tematu

Władze miejskie i powiatowe

Szanowni Państwo, Przygotowując pewien maszynopis sporządziłem pewne spisy (dla uporządkowania kilku spraw). Myślę, że mogą Państwa zainteresować. Starostowie tczewscy (1945–1950) 1. p.o. Tadeusz Mężyk [PPR] (marzec 1945) 2. Paweł Pucek [SL] (marzec–kwiecień 1945 r.) 3. Tadeusz Mężyk [PPR] (kwiecień...
autor: mieczy
8 paź 2018, o 15:03
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zakłady fotograficzne

Pieczątki na zdjęciach.
001.jpg
autor: Łukasz
24 paź 2018, o 11:48
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Linie autobusowe

www.kfp.pl
tu jest zdjęcie autobusu linii nr 3 z Placu Wolności.
NIestety autor zakazuje publikacji.
autor: zielu
31 paź 2018, o 18:55
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Nabrzeże wiślane

Zdjęcia z archiwum śp. Tadeusza Wryczy odnalezione w redakcyjnym archiwum ;). Pociąg holowniczy na Wiśle zmierzający do Gdańska. Lata 60. pociag holowniczy na Wisle zmierzajacy do Gdanska.jpg lata 60. Tadeusz Wrycza (Small)-crop.jpg Holowanie elementów ponadgabarytowych z portu gdańskiego do Płocka....
autor: be-good
12 lis 2018, o 18:26
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Portale mostowe

Zdjęcie udostępnione na tcz.pl przez Józefa Golickiego http://www.tcz.pl/index.php?p=1,47,0,wiadomosci&item=a584b0fc72d11bd9&title=Zobacz-unikatowe-zdjecia-Tczewa-i-tczewian-Stworzmy-razem-wielka-kronike-miasta Podobne ujęcie https://dawnytczew.pl/forum/download/file.php?id=56542 Oto bardzo...