Znaleziono 769 wyników

Powrót

autor: Cez
16 kwie 2019, o 21:58
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Budowa "starego" mostu przez Wisłę

Mam nadzieję, że dowiemy się tego w najbliższych dniach :)

Polecam mój materiał wideo :)

Marzy mi się, żeby w tej kapsule były jakieś dokumenty na temat projektu budowy mostu - byłoby niesamowicie :)
autor: treviss
20 kwie 2019, o 09:58
Skocz do działu
Skocz do tematu

Rozmawiałem ze znajomym archeologiem, który bierze w tym przedsięwzięciu udział. Początkowo chciano zabrać kapsułę do Cieszyna bo tam są specjaliści od konserwacji papieru. Jednak teraz bardziej prawdopodobne jest otwarcie kapsuły w asyście konserwatorów w Toruniu, bądź Gdańsku. Dogadują szczegóły.
autor: Cez
30 kwie 2019, o 20:36
Skocz do działu
Skocz do tematu

Banimex kopie coraz głębiej i głębiej, postument z kamieniem węgielnym wygląda już jak piramidka ;)

Polecam mojego dzisiejszego newsa m.in. o prawdopodobnym terminie i miejscu otwarcia kapsuły czasu oraz o tym co ma się stać z kamieniem węgielnym:

autor: geo
4 maja 2019, o 06:55
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Knybawa

Taki szybki wypad dziś o poranku
autor: Ramses74
11 maja 2019, o 17:26
Skocz do działu
Skocz do tematu

Gryfek

Siemanko :hi ,

czy na tej wpince jest nasz Gryfek ?? :scratch Co myślicie ?

Pzdr Damian 8-)
autor: Jadzia
20 maja 2019, o 20:57
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Tczewscy Naziści

Swoją drogą zastanawiam się, czy Paleske mieli jakiś wybór i co by było, gdyby odmówili hitlerowcom udostępnienia swoich lasów na działania eksterminacyjne? Nie chcę być tu wszechwiedzącą, ale jakoś mi się wydaję, że nie mieli nic przeciwko :nea https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?f=109&t...
autor: Jadzia
20 maja 2019, o 21:45
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Urząd Miejski

Ciąg dalszy ujęć urzędu z czasu okupacji niemieckiej:
7ac4f1a148a48edc4b52876f3a02all.jpg
s-l1600um.jpg
autor: Big Zbig
30 cze 2019, o 17:21
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Treningi gry w boule

Stan prac związanych z wykonaniem bulodromu ( na 29.06.), przedstawia załączona poniżej fotografia.
autor: Big Zbig
1 lip 2019, o 21:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Treningi gry w boule

Około godziny 14.15 sprawdziłem zaawansowanie prac przy płycie bulodromu. Okazało się że do wykonania pozostała jeszcze ostatnia - 6 cm warstwa tłucznia strzegomskiego, dokładnie zagęszczonego. Wykonawca zna specyfikę tego obiektu ( tak oświadczył podczas telefonicznej rozmowy pan Zych z UM).