Znaleziono 769 wyników

Powrót

autor: TczewiakET22
25 lut 2020, o 20:46
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Lazaret

be-good pisze: 5 maja 2011, o 22:03 To tak wygląda(ło):
Obrazek
Obrazek

Na terenie gdzie przebiegała ulica Lazaretańska powstanie budynek mieszkalny, obecnie już stoi płot i tablica informacyjna
autor: G.S.
24 mar 2020, o 22:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Topolowa? Hm, Topolowej wtedy nie było, Kasztanowa już stała. Niżej trzy zdjęcia, które to pokazują oraz kilka powiększonych wycinków.
autor: niespokojna66
25 mar 2020, o 10:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Suchostrzygi

Pojawiło się kilka nowych zdjęć na stronie MBP
26 mar 2020, o 22:11
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Panorama Tczewa

Powoli zbliżam się do końca. Dziś "Abisynia" oraz powiększone wycinki mocno nieczytelnych zdjęć przedstawiające stocznię i most.
autor: Cez
27 mar 2020, o 18:35
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Most - sytuacja obecna

Wnętrze przyczółka:
Fot. Bartosz Listewnik.jpg

Odkrycie kamienia węgielnego i jego wyeksponowanie na dolnej kondygnacji przyczółka:
Fot. Telewizja Tetka Bartosz Listewnik Józef Ziółkowski.jpg

Porównania "wczoraj i dziś":
Pod kątem.jpg
Z profilu.jpg
autor: zielu
30 mar 2020, o 13:59
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Karczma - ul. Wojska Polskiego

Poniższe zdjęcie budynku oraz informację, trochę rozmijającą się z podanymi wyżej wiadomościami (w kontekście chronologii właścicieli obiektu), wrzucił na nasz profil FB członek rodziny Stanisława Holca: "Na początku lat 20-tych ub. wieku, Stanisław Holc (dziadek mojej żony) kupił drewniany dom...
2 kwie 2020, o 22:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szyldy i neony

Zdjęcia reklamy z rogu Okrzei z Rynkiem, inne zdjęcia tego miejsca pokazał tu be-good. Moje zrobiłem latem 1991, zaciekawiło mnie nawarstwianie się napisów. Widzę tam z trzy różne wersje, ale może jest ich więcej.
autor: zielu
3 kwie 2020, o 08:53
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Plac Hallera

Na profilu FB "Składy i rozlewnie piwa" pojawiło się takie ujęcie wschodniej pierzei naszego rynku z okresu międzywojennego. Jako źródło podano enigmatycznie - "serwis aukcyjny". Nie kojarzę, abyśmy mieli to na forum, więc wrzucam.
autor: Wałasz
5 kwie 2020, o 10:23
Skocz do działu
Skocz do tematu

Iwo E. Dylkiewicz - "Strażnik Wzgórza" (z dziejów budowy mostu i dworca w Tczewie)

ID_Strażnik-Wzgórza_2005.jpg "Iwo Dylkiewicz, syn Józefa Dylkiewicza, nieżyjącego już kronikarza i piewcy ziemi tczewskiej, podarował Towarzystwu Miłośników Ziemi Tczewskiej swój rękopis zatytułowany "Strażnik wzgórza". (...) Iwo Dylkiewicz od ponad roku, z małymi przerwami, pracował...