Na terenie gdzie przebiegała ulica Lazaretańska powstanie budynek mieszkalny, obecnie już stoi płot i tablica informacyjna
Znaleziono 769 wyników
- 24 mar 2020, o 22:09
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Panorama Tczewa
Topolowa? Hm, Topolowej wtedy nie było, Kasztanowa już stała. Niżej trzy zdjęcia, które to pokazują oraz kilka powiększonych wycinków.
- 24 mar 2020, o 23:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
- 25 mar 2020, o 10:15
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Suchostrzygi
Pojawiło się kilka nowych zdjęć na stronie MBP
- 26 mar 2020, o 22:11
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Panorama Tczewa
Powoli zbliżam się do końca. Dziś "Abisynia" oraz powiększone wycinki mocno nieczytelnych zdjęć przedstawiające stocznię i most.
- 27 mar 2020, o 18:35
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Most - sytuacja obecna
Wnętrze przyczółka:
Odkrycie kamienia węgielnego i jego wyeksponowanie na dolnej kondygnacji przyczółka:
Porównania "wczoraj i dziś":
Odkrycie kamienia węgielnego i jego wyeksponowanie na dolnej kondygnacji przyczółka:
Porównania "wczoraj i dziś":
- 30 mar 2020, o 13:59
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Karczma - ul. Wojska Polskiego
Poniższe zdjęcie budynku oraz informację, trochę rozmijającą się z podanymi wyżej wiadomościami (w kontekście chronologii właścicieli obiektu), wrzucił na nasz profil FB członek rodziny Stanisława Holca: "Na początku lat 20-tych ub. wieku, Stanisław Holc (dziadek mojej żony) kupił drewniany dom...
- 2 kwie 2020, o 22:16
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Szyldy i neony
Zdjęcia reklamy z rogu Okrzei z Rynkiem, inne zdjęcia tego miejsca pokazał tu be-good. Moje zrobiłem latem 1991, zaciekawiło mnie nawarstwianie się napisów. Widzę tam z trzy różne wersje, ale może jest ich więcej.
- 3 kwie 2020, o 08:53
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Plac Hallera
Na profilu FB "Składy i rozlewnie piwa" pojawiło się takie ujęcie wschodniej pierzei naszego rynku z okresu międzywojennego. Jako źródło podano enigmatycznie - "serwis aukcyjny". Nie kojarzę, abyśmy mieli to na forum, więc wrzucam.
- 5 kwie 2020, o 10:23
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Iwo E. Dylkiewicz - "Strażnik Wzgórza" (z dziejów budowy mostu i dworca w Tczewie)
ID_Strażnik-Wzgórza_2005.jpg "Iwo Dylkiewicz, syn Józefa Dylkiewicza, nieżyjącego już kronikarza i piewcy ziemi tczewskiej, podarował Towarzystwu Miłośników Ziemi Tczewskiej swój rękopis zatytułowany "Strażnik wzgórza". (...) Iwo Dylkiewicz od ponad roku, z małymi przerwami, pracował...