Znaleziono 491 wyników
- 1 lut 2021, o 18:27
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Synagoga i tczewscy Żydzi
Szanowni Państwo, przygotowuję artykuł zatytułowany "Śladami Żydów w przedwojennym województwie pomorskim", gdzie zajmuję się również powiatem tczewskim. Czy mogłaby Państwa poprosić o kilka informacji, jak miasto Tczew i powiat pamiętają o niewielkiej społeczności żydowskiej, która w II ...
- 2 lut 2021, o 17:40
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Młyny
Witam
Znalazłem Reklamę z 1890 roku dotyczącego młyna
Znalazłem Reklamę z 1890 roku dotyczącego młyna
- 2 lut 2021, o 21:56
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Młyny
14 marca 1890 kreis-blatt kreis Pr. Stargard zbiory własne
- 4 lut 2021, o 13:24
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Suchostrzygi
Reklama 1890 rok jeżeli w złym dziale to zamieściłem proszę o poprawienie .
- 14 lut 2021, o 15:00
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Ulica Podgórna
Na ścianie wnuczki malarza viewtopic.php?p=8220#p8220 wisi obraz przedstawiający ul. Podgórną, namalowany przez.. Bernharda Theodora Dietricha viewtopic.php?f=104&t=398&hilit=Dietrich#p6669 
- 25 lut 2021, o 21:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Stary Dworzec
Otrzymaliśmy informacje o nietypowej pamiątce z tczewskiego dworca - porożu z restauracji :o Niestety oprócz opowieści o wyniesieniu jego ze zrujnowanego dworca, nie ma na nim żadnych oznaczeń potwierdzających pochodzenie. Próbowałem rozpoznać je na jakiejś pocztówce z tczewskiej skarbnicy, ale nie ...
- 13 mar 2021, o 07:47
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Słupy graniczne Wolnego Miasta Gdańska i Polski
Wstawiam na forum położenia byłych kamieni granicznych na dawnej granicy WMG do odbiorników GPS czy do programu Google Earth Pro. Plik zapakowany w formacie RAR, ale jak rozpakuje mamy formatach GPX. Oznaczone mam sporadycznie od Kamiennego Potoku do Trzepowa, ale oznaczone szczegółowo od Trzepowa d...
- 13 mar 2021, o 10:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dworzec kolejowy
Skarszewski dworzec kolejowy w różnych czasach ..naprawdę wielka szkoda, że ta trasa przestała istnieć.../fotopolska/
- 14 mar 2021, o 17:36
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Cukrownia i drożdżownia
Pocztówka znaleziona w necie...
Pzdr Damian
Pzdr Damian