Znaleziono 382 wyniki

Powrót

autor: krzysiaczek84
3 sty 2019, o 19:47
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Historia Tczewa w pigułce

Dziennik Bydgoski, 1929, R.23, nr 279
autor: zunia
8 sty 2019, o 13:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Towarzystwo Gimnastyczne "Sokół"

Sporo informacji na temat tczewskiego „Sokoła” znajdziemy w książce A. Boguckiego „Towarzystwo Gimnastyczne „Sokół” na Pomorzu 1893-1939”: Z inicjatywy zarządu Dzielnicy Pomorskiej w 1923 r. przystąpiono do tworzenia okręgu tczewskiego. Przyłączono do niego gniazda sokole z powiatów: tczewskiego, st...
autor: treviss
9 sty 2019, o 13:03
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Centrum Konserwacji Wraków Statków

30 metrowy wrak szkuty z Czerska
Czy ktoś się orientuje dlaczego taki piękny przykład Wiślanej żeglugi nie trafił do CKWS w Tczewie? :pala
autor: zielu
4 lut 2019, o 16:48
Skocz do działu
Skocz do tematu

Ciepłe

Ciekawe rzeczy wychodzą spod ziemi w Ciepłem w gminie Gniew... Poniżej podsumowanie dotychczasowych wykopalisk na średniowiecznym cmentarzysku - info z Muzeum Archeologicznego w Gdańsku. Gdańscy archeolodzy odkrywają cmentarzysko w Ciepłem Ciepłe to mała nadwiślańska wieś w Pomorskiem, położona dwa ...
autor: LukaszB
5 lut 2019, o 20:20
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Prasa lokalna

Od 1938 r. pod redakcją Edmunda Raduńskiego wychodził dodatek „Kociewie”, który był dołączany do „Gońca Pomorskiego” i „Dziennika Starogardzkiego”. Do wybuchu drugiej wojny światowej zdołał opublikować dwanaście numerów tego dodatku. Dzięki p. Piotrowi Alfut otrzymaliśmy skan fragmentu jednego z nich
autor: zunia
14 lut 2019, o 10:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Kończewice

Dodatkowe informacje na temat kościoła ewangelickiego i jego lokalizacji zaczerpnięte z kroniki Koła Gospodyń Wiejskich (pisownia oryginalna): pamiętamy jeszcze kościół ewangelicki przed szkołą powszechną przy stawku kościół ewangelicki został przez członków spółdzielni rozebrany, a materiałem z Nie...
autor: Jadzia
15 lut 2019, o 21:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Nabrzeże wiślane

Nabrzeże w czasie okupacji niemieckiej. Rzadki widok:
s-l1600.jpg
autor: niespokojna66
15 lut 2019, o 23:51
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Fabryka Kelcha