Nowy dworzec
Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
-
- Budnik
- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 33 razy
- Kontakt:
Nowy dworzec
Hej
Pamiętacie jeszcze kultową restaurację na dworcu? Wielkie lady chłodnicze i za szkłem galareta
Toalety też były super
Pamiętacie jeszcze kultową restaurację na dworcu? Wielkie lady chłodnicze i za szkłem galareta
Toalety też były super
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
- Kontakt:
Re: Nowy dworzec
Mówisz o restauracji "Dworcowej" ...wydaje mi się że wciąż jest czynna.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
- Budnik
- Reakcje:
- Kontakt:
ale mi chodzi o stary układ na sali, jeszcze przed remontem generalnym, jak lady stały od strony południowej nie zachodniej
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Kontakt:
To mnie chyba na świecie nie było ...w którym to było roku?Łukasz pisze:ale mi chodzi o stary układ na sali, jeszcze przed remontem generalnym, jak lady stały od strony południowej nie zachodniej
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
- Budnik
- Reakcje:
- Kontakt:
nie było to znowu aż tak dawno temu
podczas remontu (myślę, że był to początek lat 90) wyremontowano i w zasadzie całkowicie zmieniono wygląd restauracji Dworcowej, która przypominała tę z "Misia", dotychczasową poczekalnię (tam gdzie teraz jest apteka i chyba cukiernia) zlikwidowano a wejście do toalet przeniesiono na zewnątrz budynku.
podczas remontu (myślę, że był to początek lat 90) wyremontowano i w zasadzie całkowicie zmieniono wygląd restauracji Dworcowej, która przypominała tę z "Misia", dotychczasową poczekalnię (tam gdzie teraz jest apteka i chyba cukiernia) zlikwidowano a wejście do toalet przeniesiono na zewnątrz budynku.
-
- Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Kontakt:
na początku lat 90-tych niestety byłem za mały by to pamiętać Wiecie może kiedy przedłużono przejście nad peronami?Łukasz pisze:nie było to znowu aż tak dawno temu
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: English (fluent)
- Otrzymał podziękowań: 0
- Kontakt:
Pamiętam, jak w tej poczekalni (która wydawała mi się wtedy taka duża) stał telewizor,można było usiąśc i pooglądac.
A, i ten kiosk obok restauracji tez był inaczej. Było w ścianie takie duże okno.
A, i ten kiosk obok restauracji tez był inaczej. Było w ścianie takie duże okno.
-
- Najemca
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
- Kontakt:
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
W dużym holu na prawo był korytarz i w głębi było wejście do fryzjera , który miał wejście również od frontu .