Z jakiej szkoły to uczniowie i nauczyciele?Big Zbig pisze: ↑27 sie 2018, o 13:17 Wśród wielu fotografii, które udostępniła mi Pani Mierzwińska, znalazłem jedną z roku 1966 , gdzie na drewnianej trybunie stadionu przy ulicy Bałdowskiej , podczas międzyszkolnych zawodów lekkoatletycznych siedzą: na pierwszym planie : nasz wychowawca mgr. Franciszek Mierzwiński (po prawej) i mgr. Sawrycki. Wyżej usadowili się ,nieco znużeni, moi koledzy z klasy. Od lewej : Franciszek Niedźwiecki, Władysław Nalborski i Jerzy Łącki. Chciałbym w tym miejscu dodać,że na tych zawodach brałem udział jako zawodnik ,w konkurencjach technicznych : pchnięcie kulą, rzut dyskiem , rzut oszczepem. Na tle zawodników z innych szkół średnich wypadałem nieźle, zwłaszcza w pchnięciu kulą ( mój rekord 13,90 m).
![]()
Miejsca z naszej młodości
Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Re: Miejsca z naszej młodości
- Ocena: 12.5%
-
- Najemca
- Reakcje:
- Podziękował;: 218 razy
- Otrzymał podziękowań: 301 razy
- Kontakt:
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
- Kontakt:
Mała poprawka:nauczyciel pierwszy z lewej to Władysław Bliźniuk nauczyciel matematyki.
-
- Przybysz
- Reakcje:
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
- Kontakt:
Znalezione zdjęcie przedstawia uczniów ze szkoły 700-lecia.Oceniam,że to lata 70-siąte.Czy ktoś rozpoznaje te osoby ?
- Ocena: 25%