Antygaleria
Regulamin forum
Wrzucamy zdjęcia o rozmiarze nie większym niż 400kb (ograniczenia serwerowe) plus krótki opis co zdjęcie przedstawia.
Umieszczamy zdjęcia przedstawiające nasze wycieczki, na których jesteśmy w koszulce Dawnego Tczewa
Wrzucamy zdjęcia o rozmiarze nie większym niż 400kb (ograniczenia serwerowe) plus krótki opis co zdjęcie przedstawia.
Umieszczamy zdjęcia przedstawiające nasze wycieczki, na których jesteśmy w koszulce Dawnego Tczewa
-
keller
- Najemca

- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: Dżentelmeni nie chwalą się swoimi podbojami ;)
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Antygaleria
Największy tczewski absurd ostatnich lat. Rozbudowująca się ulica Grunwaldzka. Ładne nowe domy, przedszkole. Wszystko z „cieszącym oko” widokiem na rozpadające się garaże.
- Załączniki
-
- garaż4.JPG (304.52 KiB) Przejrzano 1294 razy
- garaż4.JPG (304.52 KiB) Przejrzano 1294 razy
-
- garaż3.JPG (219.09 KiB) Przejrzano 1294 razy
- garaż3.JPG (219.09 KiB) Przejrzano 1294 razy
-
- garaż2.JPG (286.97 KiB) Przejrzano 1294 razy
- garaż2.JPG (286.97 KiB) Przejrzano 1294 razy
-
- garaż1.JPG (257.11 KiB) Przejrzano 1294 razy
- garaż1.JPG (257.11 KiB) Przejrzano 1294 razy
-
- garaż.JPG (351.08 KiB) Przejrzano 1294 razy
- garaż.JPG (351.08 KiB) Przejrzano 1294 razy
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich postów w całości lub części. Zdjęcia i skany dokumentów są moją własnością. Nikomu nie udzielam prawa do ich kopiowania.
-
zielu
- Moderator

-
Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 210 razy
- Otrzymał podziękowań: 277 razy
- Kontakt:
Barany znowu w akcji. Po raz drugi zostały zniszczone lampy oświetlające mury obronne przy ul. Krótkiej.
Kawałek dalej, na Rybackiej, dali o sobie znać złomiarze kradnąc kratkę ściekową.
Nie żyjemy w państwie policyjnym, ale do tego typu ludzi przemówi chyba tylko argument siłowy, tudzież wypalenie piętna na czole...
Kawałek dalej, na Rybackiej, dali o sobie znać złomiarze kradnąc kratkę ściekową.
Tam akurat nie ma.niespokojna66 pisze:czy tam jest monitoring?
Rozumiem słuszną intencję, ale czy wszystkie nowe rzeczy w naszym mieście trzeba od razu ogradzać, monitorować itd.niespokojna66 pisze:jeśli nie ,to nie było sensu tego montować
"Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba"
-
mieczy
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 272 razy
- Otrzymał podziękowań: 113 razy
- Kontakt:
Proponuję przywrócić pręgierz !
Oczywiście z ogólnodostępnym monitoringiem i pięknie podświetlony.
A potem won, poza mury miasta !
-
niespokojna66
- Rajca

- Reakcje:
- Podziękował;: 404 razy
- Otrzymał podziękowań: 439 razy
Dobrych parę lat temumieczy pisze:Proponuję przywrócić pręgierz !![]()
![]()
![]()
Natomiast dewastacja, wandalizm to chęć popisania się przed znajomymi, zwykła głupota,trudno nadążyć za tokiem rozumowania takiej osoby,przykładem są chociażby ławki w parku.Powyrywane nowe deski
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same../P.Bosmans/
-
Łukasz
- Budnik

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
- Kontakt:
a ja nie kumam Straży Miejskiej i Policji. jakim problemem jest złapanie debili niszczących nasze miasto? mają kamery, ale co z tego? Prezydent Pobłocki jakby też miał to wszystko w nosie. Nie słyszałem żeby kiedykolwiek wziął Jachimowskiego czy jak mu tam na dywanik i powiedział czego oczekuje w sprawie wandalizmu. Kretynów z farbą w ręku i piszących LGFT czy AG obciążyłbym kosztami odnowy. NIe masz kasy? Miotła i zamiataj miasto. 
-
mieczy
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Bo nie było " niskiej szkodliwości czynu" ?niespokojna66 pisze: Dobrych parę lat temuna wystawach sklepowych był towar nawet po zamknięciu,czy teraz jest to możliwe?
Niestety nie
wiadomo dlaczego...Wszyscy dziwili się czemu na Krótkiej w oknach mają rolety drewniane czy metalowe . Każdy pytał po co ?
Czasy się zmieniają niestety i ludzie też...Kiedy rano idę do pracy mijam po drodze panów z wózkami i zastanawiam się, gdzie zniknęła osłona od okna piwnicznego...Tak myślę,że to z biedy.
Natomiast dewastacja, wandalizm to chęć popisania się przed znajomymi, zwykła głupota,trudno nadążyć za tokiem rozumowania takiej osoby,przykładem są chociażby ławki w parku.Powyrywane nowe deski
Było inne prawo, (nie twierdzę, że lepsze) ale w takich przypadkach - ZDECYDOWANIE TAK
Przed patrolem MO
Więc na wszelki wypadek, wszyscy starali się być grzeczni. ( i to była odmiana pręgierza - spałowali, wywieźli poza miasto, a i czasem buty zabrali )
No i wracał obolały i na bosaka do domu. Nikogo nie interesowało, że miał "trudne dzieciństwo" !
Reasumując - witryny sklepowe nie tknięte, z wiatami przystankowymi nikt nie "walczył"
-
Jadzia
- Moderator

-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 293 razy
Ja tam nie wiem, czy się zgadzam czy też nie... Jednak wiem jedno: kur gdzieś zwiałmagdaw_r pisze:Zgadzam się z tymKristoph pisze:Tak. Też tak myślę.niespokojna66 pisze: ławka nie powinna stwarzać zagrożenia ...
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- Kontakt:
Wróciłem do Tczewa na kilka dni i powitał mnie taki widok
...ja przeczuwałem że długo te tablice nie wytrzymają
...ja przeczuwałem że długo te tablice nie wytrzymają
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
- Podziękował;: 769 razy
- Otrzymał podziękowań: 608 razy
Siły natury czy siły człowieka?
- Załączniki
-
- mur runął.jpg (580.32 KiB) Przejrzano 1386 razy
- mur runął.jpg (580.32 KiB) Przejrzano 1386 razy
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
-
mieczy
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Mnie się wydaje, że chodziło o nadproże. Najprawdopodobniej była to stalowa belka lub szyna.
Jeśli mam rację, to "erozja muru" nastąpiła siłami złomiarzy.
Jeśli mam rację, to "erozja muru" nastąpiła siłami złomiarzy.