Wygląda na to że autobusy kurowały ulicą Wigury, czyżby Dworzec PKP - Gdańska - ówczesną Sadową - Wigury- Żwirki - Stara Pętla? A swoją drogą "ale urwał"Ulica Wigury-trasa przejazdu dwóch linii 3 i 25-rok1978.jpg

Wygląda na to że autobusy kurowały ulicą Wigury, czyżby Dworzec PKP - Gdańska - ówczesną Sadową - Wigury- Żwirki - Stara Pętla? A swoją drogą "ale urwał"Ulica Wigury-trasa przejazdu dwóch linii 3 i 25-rok1978.jpg
Momencik, momencik, ale o jakiej "linii P" mówimy? Bo takowa jak najbardziej docierała z Gdańska do Pszczółek (na marginesie takowa jest tam i dziś), ale była też linia o takiej nazwie jeżdżąca z Tczewa, z tego samego przystanku jak "Tetka" i nie wiem, czy czasem nie jeździła ciut dłużej niż do roku 1989.przem710 pisze:
-Wspominana przez Łukasza linia P nie należała do MPK w Tczewie owszem docierała do Pszczółek ale z Gdańska a nie z Tczewa. Początkowo była to linia 136 a latem 1986 roku została przemianowana na P, likwidacja w 1989.
Kilka egzemplarzy stało na Zamkowej na parkingu byłego ZUK, pamiętam jak biegałem w nich z kolegamiprzem710 pisze: Jeszcze w ramach przypomnienia tej numeracji, tak jak pamiętam:
7001-7025 prawdopodobnie autosany H9 niestety byłem zbyt młody by to zapamiętać
jeszcze była skreślona 3 (różnica polegała na tym, że zamiast dzierżyńskiego jechał autobus Bałdowską), nie wiem czy już też kursowała skreślona 19.przem710 pisze:
Wiem że w 1986 roku tczewskie MPK obsługiwało 13 linii autobusowych o prawdopodobnych numerach: 1, 3, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 18, 19, 20, 25, T.
.
Doskonała wiadomość!Dzisiaj byłem w Veolii. poszukają kroniki ZKM i przekażą ją do SHM
![]()
Jop, przez pewien czas był tam fryzjer, a niedawno zniszczono bryłę budynku i stworzono obecne cośJadzia pisze:Ktoś mi napisze, gdzie dokładnie ta dyspozytornia funkcjonowała?
[ Obrazek ]
To tutaj?Nie ogarniam