Szukam od jakiegoś czasu i ciągle trafiam na trop czegoś nowego, czasem zupełnie przez przypadek. Może też coś wytropiliście
Tytuły mało znanych książek i publikacji związanych z Tczewem
Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.
-
MateuszB.
- Przybysz

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Tytuły mało znanych książek i publikacji związanych z Tczewem
Znacie jakieś tytuły o których internet zapomniał?
Szukam od jakiegoś czasu i ciągle trafiam na trop czegoś nowego, czasem zupełnie przez przypadek. Może też coś wytropiliście
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 284 razy
- Otrzymał podziękowań: 241 razy
- Kontakt:
Re: Tytuły mało znanych książek i publikacji związanych z Tczewem
Znam tytuł którego być może internet nigdy nie poznał, choć tak naprawdę tytułu publikacji nie znam. Sto lat temu w bibliotece na Dyrekcyjnej 2-4 w Gdańsku szukałem materiałów dotyczących kolejowej sieci trakcyjnej. Podczas przewracania książek przeszła mi przez ręce praca dyplomowa (być może magisterska) o tczewskim węźle kolejowym. Z tego co pamiętam to praca była wzbogacona fotografiami. Może @zielu zna tę pracę. Na pewno tej pracy nie zdobędziesz - jedynie przeczytasz.
-
MateuszB.
- Przybysz

- Reakcje:
Bardziej chodziło mi o książki i publikacje wydane. Wiesz takich prac o Tczewie dajmy na to na przestrzeni tych 100 lat pewnie trochę jest, pewnie dużo wnoszą, ale póki to nie zostanie wydane istnieje jedna lub dwie kopie to się niczym nie przysłuży
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
Z tego co wiem to masz tych publikacji multum, więc byś musiał listę posiadanych tu zapodać by nie dublować. Dzisiaj przypadkiem wpadła mi w ręce znane na forum "75 lat Północnego Okręgu Kolei Państwowych", w którym sporo jest o Tczewie.
-
MateuszB.
- Przybysz

- Reakcje:
Podesłałbyś może spis treści?
Przygotowuje właśnie listę, na razie odkryłem istnienie 287 publikacji, (które muszę jeszcze w części zweryfikować) w których jest w większości mowa o Tczewie, bo tylko takich szukam. Jak w 200 stronicowej książce, 10 jest o Tczewie to już nie jestem zainteresowany, bo to ogólna książka, a nie związana z naszym miastem. Jakieś reguły trzeba przyjąć
Przygotowuje właśnie listę, na razie odkryłem istnienie 287 publikacji, (które muszę jeszcze w części zweryfikować) w których jest w większości mowa o Tczewie, bo tylko takich szukam. Jak w 200 stronicowej książce, 10 jest o Tczewie to już nie jestem zainteresowany, bo to ogólna książka, a nie związana z naszym miastem. Jakieś reguły trzeba przyjąć
- Ocena: 12.5%
-
MateuszB.
- Przybysz

- Reakcje:
Dziś kilka wykreslilem z listy, bo się okazało, że to kroniki
-
spaff
- Obywatel

- Reakcje:
- Kontakt:
No to nie będziesz zainteresowany, ale załączam spis treści. Ponadto załączam zapewne nierarytasy co mi przeszły przez ręce w tym tygodniu.
- Ocena: 12.5%