Zet Ty na pewno wiesz...
Inscenizacja walk o Most Tczewski - 1 września 2012
-
Kristoph
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Re: Inscenizacja walk o Most Tczewski - 1 września 2012
A czy, którykolwiek pociąg (mam na myśli te z parowozem na czele) jedzie z Tczewa do Szymankowa
i o której
Zet Ty na pewno wiesz...
Zet Ty na pewno wiesz...
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 23 razy
- Kontakt:
Nie kojarzę żadnego takiego pociągu do Szymankowa.
Skład o którym wspomniałem w tym temacie jedzie ze stacji Poznań Gł. przez Piłę, Chojnice przywiezie chętnych gości na inscenizacje do Tczewa i pojedzie do Gdyni. Z Gdyni wróci przez Kościerzynę (skansen kolejowy), Serock, Bydgoszcz, Mogilno do Poznania.
Skład o którym wspomniałem w tym temacie jedzie ze stacji Poznań Gł. przez Piłę, Chojnice przywiezie chętnych gości na inscenizacje do Tczewa i pojedzie do Gdyni. Z Gdyni wróci przez Kościerzynę (skansen kolejowy), Serock, Bydgoszcz, Mogilno do Poznania.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Kontakt:
Na ten z Poznania i tak nie będzie możliwości zakupu biletu w Tczewie. Bilet można kupić w Poznaniu, Pile i Chojnicach ...cena za kurs Poznań - Tczew - Gdynia - Poznań kosztuje chyba 130 zł.
Ważne jest to że pociąg prawdopodobnie zatrzyma się w Tczewie na czas całej inscenizacji ...bo gości jakich przywiezie na rekonstrukcję do Tczewa musi zabrać do Gdyni i później do Poznania. Będzie więc czas aby podziwiać wagony serii 43A i 101A i parowóz serii Ol49.
Ważne jest to że pociąg prawdopodobnie zatrzyma się w Tczewie na czas całej inscenizacji ...bo gości jakich przywiezie na rekonstrukcję do Tczewa musi zabrać do Gdyni i później do Poznania. Będzie więc czas aby podziwiać wagony serii 43A i 101A i parowóz serii Ol49.
"Od dziś dzień , do końca świata w ludzkiej będziem pamięci, My wybrani - Kompania Braci, Kto dziś wespół ze mną krew przeleje ten mi Bratem"
-
przem710
- Najemca

- Reakcje:
- Podziękował;: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
- Kontakt:
Na pewno?...Serock...
Póki co rewelacja! Parowóz na Osthbahnie to naprawdę wyjątkowe wydarzenie, nie pamiętam kiedy ostatnio gościł na tej trasie.
Dziwnie jest to że o pociągu mało kto wie, tym bardziej miłośnicy kolei.
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Kontakt:
Według rozkładu jazdy pociąg w drodze powrotnej przejeżdża przez Serock
http://www.flotawielkopolski.pl/rozklad-jazdy" onclick="window.open(this.href);return false;
...chociaż może to być pomyłka bo przecież Serock jest "nie po drodze"
http://www.flotawielkopolski.pl/rozklad-jazdy" onclick="window.open(this.href);return false;
...chociaż może to być pomyłka bo przecież Serock jest "nie po drodze"
-
Kristoph
- Obywatel

- Reakcje:
- Podziękował;: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
O obchodach już wszystko wiemy:
- ja osobiście z Tczewa pomykam do Szymankowa - czy jedzie ktoś też (na miejscu zwiedzanie starego dworca i Sali Pamięci Narodowej w starej szkole)
- ja osobiście z Tczewa pomykam do Szymankowa - czy jedzie ktoś też (na miejscu zwiedzanie starego dworca i Sali Pamięci Narodowej w starej szkole)
- Załączniki
-
- obchody 1.jpg (196.15 KiB) Przejrzano 649 razy
- obchody 1.jpg (196.15 KiB) Przejrzano 649 razy
-
- obchody 2.jpg (185.01 KiB) Przejrzano 649 razy
- obchody 2.jpg (185.01 KiB) Przejrzano 649 razy
-
- obchody 3.jpg (154.54 KiB) Przejrzano 649 razy
- obchody 3.jpg (154.54 KiB) Przejrzano 649 razy
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Kontakt:
Po inscenizacji można przejść się na dworzec w Tczewie by przyjrzeć się parowozowi Ol49. Potem możemy zebrać się przed CKIS i pomóc w przygotowaniach do koncertu Katy Carr 
-
zet48
- Pisarz Miejski

- Reakcje:
- Kontakt:
Materiał filmowy informujący o wydarzeniu.
http://www.tcz.pl/index.php?p=1,69,0,te ... -nad-Wisla" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tcz.pl/index.php?p=1,69,0,te ... -nad-Wisla" onclick="window.open(this.href);return false;
-
zielu
- Moderator

-
Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 211 razy
- Otrzymał podziękowań: 277 razy
- Kontakt:
Jednak jedzieRodan pisze:Czy po obchodach Wrześniowych ten pociąg specjalny jedzie do Szymankowa
Pociąg specjalny "Sambor" relacji Tczew - Szymankowo - Tczew w dniu 1.09.2012r. składem pociągu Flota Wielkopolski 2012 (parowóz + "ryflaki" + salonka).
Odjazd z Tczewa 13:00, powrót 13:55. Godziny są orientacyjne, zostaną potwierdzone w przyszłym tygodniu.
Cena: 10 zł w obie strony
"Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba"
-
LukaszB
- Burmistrz

- Reakcje:
- Podziękował;: 769 razy
- Otrzymał podziękowań: 608 razy
Mamy okazję promować naszą działalność po oficjalnych obchodach związanych z rocznicą wybuchu wojny. Od około 13 do 15 na bulwarze będzie stał nasz namiot. Napiszcie co możemy w nim zaprezentować i kto będzie mógł pomóc
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II