Mam pytanie związane z tym budynkiem. Na początku lat 80 - tych bibliotekę Szkoły Kolejowej przeniesiono i połączono z Biblioteką Domu Kultury Kolejarza; w 1988 roku nastąpiły kolejne zmiany lokalu i biblioteka została przeniesiona do pomieszczeń na I piętrze w tym samym budynku - czy gdzieś znajdują się jakieś fotografie z tego okresu?
Czy ktoś wie kiedy zbudowano "szklany dach" (duże okno dachowe znajdujące się na płaskim dachu)?
Zaznaczam położenie tego obiektu (czerwona strzałka wskazuję rejon, w którym znajduje się obiekt, a nie bezpośrednio okno):
Załączniki
domkultury.jpg (40.21 KiB) Przejrzano 2055 razy
domkultury.jpg (40.21 KiB) Przejrzano 2055 razy
Ostatnio zmieniony 19 sie 2011, o 11:36 przez Jak.osa, łącznie zmieniany 1 raz.
Mostów jest wiele, ale Tczewski jest tylko jeden !
W Tczewie się urodziłem i wychowałem ...ale wszystkiego jeszcze nie wiem.
Chce w temacie zwrócić uwagę na portal w restauracji z podziemi Hali Miejskiej ...to rzeźbiony portal w drzwiami prowadzącymi do ogrodu Domu Kultury. Wydaje mi się że jest dość stary ...może to jedyna pamiątka po dawnym wystroju wnętrza.
Kolorowa pocztówka z alledrogo. Pocztówki niemieckie przerobione przez Polaków (skreślone Dirschau. Stadthalle - dopisany Tczew), ale flagi pozostały tylko przybrały dziwne kolory W oknie chyba dawny dyrektor
Załączniki
hala miejska.jpg (170.72 KiB) Przejrzano 2034 razy
hala miejska.jpg (170.72 KiB) Przejrzano 2034 razy
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II