Przed wycieczką do fary poprowadziłem dwa spacery dla seniorów i z testu byli zadowoleni
Dzisiaj natomiast odbył się kolejny spacer z wychowankami ZSE po którym czekała mnie miła niespodzianka
Załączniki
dzięki.jpg (431.49 KiB) Przejrzano 2518 razy
dzięki.jpg (431.49 KiB) Przejrzano 2518 razy
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
Dzisiaj oprowadziłem ponad 30 uczniów I LO i Gymnasium Philippinum w Weilburgu po Tczewie, którzy razem realizują projekt "A Day in Europe". Najciekawiej było na cmentarzu ewangelickim gdzie młodzi Niemcy tłumaczyli napisy nagrobne, a ja im tłumaczyłem dlaczego taki napis znalazł się na tym grobie
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II
W czwartek oprowadziłem wzdłuż dawnych murów miejskich dzieci ze świetlicy środowiskowej na Zamkowej. Najbardziej budujące jest to, że rozmawiają z dziadkami i słuchają ich opowieści