"Pochwalmy się" co, oprócz losowo złapanych przez nas na eBay lub Allegro pocztówek, mamy zamiar tu jeszcze od siebie dodać dla dobra wszystkich tczewian (ja zawsze mówię "tczewiaków" - ale teraz ma być na poważnie

Kiedy współForumowicze dowiedzą się, nad czym pracujesz - być może - wesprą Ciebie w poszukiwaniu lub zbieraniu informacji/dokumentacji. Kontakt odbywałby się przez PW (prywatne wiadomości).
Z mojej strony...
1. Ja mam w zanadrzu (to znaczy póki co w mojej głowie) dość dobrze udokumentowany temat co najmniej trzech istniejących miejscowości (w tym co najmniej jednej poza Polską), które "w sposób dowodny" pochodzą wprost od nazwy naszego miasta. I wcale nie mam tu na myśli Tczewskich Łąk ani Dąbrówki Tczewskiej

2. Poza tym... biorąc przykład ze Stanisława Lema chciałbym kiedyś - już w czasie wakacji - stworzyć temat recenzji nigdy nie napisanych książek dotyczących dawniejszych dni naszego miasta.
Chodzi mi o "wirtualne książki" mocno oparte o rzeczywiste notatki/cytaty, które dawałyby mocne, wiarygodne tło łączące wiele elementów dla stworzenia wciągającej fabuły.
Mam naprawdę fajny pomysł krwawego mistycznego kryminału opartego na ponad tuzinie wiekowych tczewskich (i nie tylko) prasowych notatek z (głównie polskich) bibliotek cyfrowych. Minimum trzy trupy

P.S. Niech motywuje Was to, że w tym dziale nie posypią się żadne punkty

Masz coś "w zanadrzu" - podziel się tym i zyskaj współpracowników.