Podróże Dawnego Tczewa
-
- Obywatel
- Reakcje:
- Podziękował;: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 163 razy
- Kontakt:
Re: Podróże Dawnego Tczewa
I ja poszukałam - wynurzasz się z kadru (chyba przyklękłaś)
Ciekawa relacja ! Następnym razem zrobisz sweet focię -
- Moderator
-
Pisarz Miejski
- Reakcje:
- Podziękował;: 300 razy
- Otrzymał podziękowań: 291 razy
Ile mogłam, tyle zrobiłam. Coś przeniosłam do tczewskich detali w innych miejscowościach, coś połączyłam, coś niestety usunęłam. Posty @Cez jeszcze zostawiłam. Poczekam na jego odpowiedź na PW
-
- Budnik
- Reakcje:
- Podziękował;: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 95 razy
- Kontakt:
Helloł
Widzę, że tu mnie wszyscy wzywają do jakiegoś absurdalnego tłumaczenia się czemu dałem posta bez koszulki - ROK TEMU :D
Tak jak be-good zauważył zrobiłem to, ponieważ jest limit na 6 zdjęć w poście, co oznaczało, że jeśli chcę pokazać forumowiczom większy pakiet zdjęć, to muszę zamieścić więcej postów. Warunkiem publikacji fotorelacji w tym wątku jest owszem koszulka czy torba DT i ja ten warunek spełniłem. Czepianie się, że nie ma koszulki w każdym poście jest dziwne, ponieważ to kolejność zdjęć w aparacie sprawiła, że w jednym z trzech postów są akurat trzy zdjęcia z koszulką - gdybym rok temu myślał, że komuś to będzie przeszkadzało, to bym dał po jednej koszulce na posta. A jak mówię, kolejność w aparacie sprawiła, że po prostu dałem jak leciało. W każdym razie to ograniczenia techniczne forum co do 6 zdjęć sprawiły, że jest jak jest, a nie to, że nie przestrzegałem jakichś zasad. Była podróż i fotorelacja? Była. W tej fotorelacji był znak, że promowałem DT? Był. No to o co biega :p
Tak więc rozwiązanie jest proste - albo moderzy przesuną dwa zdjęcia z koszulką z jednego posta do dwóch innych tam gdzie ich nie ma, a jeśli nie ma takich możliwości, to przyjmijmy umownie, że dałem 3 posty gdzie łącznie są 3 fotki z koszulką, więc przypada jedna na posta :p
I tak potrzebę tłumaczenia tego uważam za strasznie głupią, no ale skoro komuś to przeszkadza i chciałby, by poleciały zdjęcia nie tylko z promocji DT w USA, ale tak po prostu po ludzku z niesłychanej przygody, którą przeżyłem i o której sporo ludzi słyszało, to śmiało, usuwajcie :p
Edit:
A skoro o podróżach i promocji DT mowa, to w czerwcu byłem w Atenach Na jednym zdjęciu jest koszulka, więc chyba zaliczone
Widzę, że tu mnie wszyscy wzywają do jakiegoś absurdalnego tłumaczenia się czemu dałem posta bez koszulki - ROK TEMU :D
Tak jak be-good zauważył zrobiłem to, ponieważ jest limit na 6 zdjęć w poście, co oznaczało, że jeśli chcę pokazać forumowiczom większy pakiet zdjęć, to muszę zamieścić więcej postów. Warunkiem publikacji fotorelacji w tym wątku jest owszem koszulka czy torba DT i ja ten warunek spełniłem. Czepianie się, że nie ma koszulki w każdym poście jest dziwne, ponieważ to kolejność zdjęć w aparacie sprawiła, że w jednym z trzech postów są akurat trzy zdjęcia z koszulką - gdybym rok temu myślał, że komuś to będzie przeszkadzało, to bym dał po jednej koszulce na posta. A jak mówię, kolejność w aparacie sprawiła, że po prostu dałem jak leciało. W każdym razie to ograniczenia techniczne forum co do 6 zdjęć sprawiły, że jest jak jest, a nie to, że nie przestrzegałem jakichś zasad. Była podróż i fotorelacja? Była. W tej fotorelacji był znak, że promowałem DT? Był. No to o co biega :p
Tak więc rozwiązanie jest proste - albo moderzy przesuną dwa zdjęcia z koszulką z jednego posta do dwóch innych tam gdzie ich nie ma, a jeśli nie ma takich możliwości, to przyjmijmy umownie, że dałem 3 posty gdzie łącznie są 3 fotki z koszulką, więc przypada jedna na posta :p
I tak potrzebę tłumaczenia tego uważam za strasznie głupią, no ale skoro komuś to przeszkadza i chciałby, by poleciały zdjęcia nie tylko z promocji DT w USA, ale tak po prostu po ludzku z niesłychanej przygody, którą przeżyłem i o której sporo ludzi słyszało, to śmiało, usuwajcie :p
Edit:
A skoro o podróżach i promocji DT mowa, to w czerwcu byłem w Atenach Na jednym zdjęciu jest koszulka, więc chyba zaliczone
- Ocena: 12.5%
-
- Budnik
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: Obce...yyyy...słabo.
- Podziękował;: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
- Kontakt:
Ekipa DT ostatnio widziana była w Dęblinie...
- Załączniki
-
- Marzenie każdego chłopaka...
- Szkoła Orląt.jpg (174.51 KiB) Przejrzano 5727 razy
- Marzenie każdego chłopaka...
- Szkoła Orląt.jpg (174.51 KiB) Przejrzano 5727 razy
-
- DT zwiedzał Twierdzę Modlin.
- Twierdza Modlin.jpg (432.64 KiB) Przejrzano 5727 razy
- DT zwiedzał Twierdzę Modlin.
- Twierdza Modlin.jpg (432.64 KiB) Przejrzano 5727 razy
-
- Przed weściem do Muzeum Sił Powietrznych.
- Muzeum Sił Powietrznych.jpg (104.12 KiB) Przejrzano 5727 razy
- Przed weściem do Muzeum Sił Powietrznych.
- Muzeum Sił Powietrznych.jpg (104.12 KiB) Przejrzano 5727 razy
-
- Za sterami Jaka któremu udało się wylądować w Smoleńsku pamiętnego dnia.
- Jak-40.jpg (348.27 KiB) Przejrzano 5727 razy
- Za sterami Jaka któremu udało się wylądować w Smoleńsku pamiętnego dnia.
- Jak-40.jpg (348.27 KiB) Przejrzano 5727 razy
-
- Kolejna aleja Mig-ów.
- Kolejna aleja Mig-ów.jpg (168.26 KiB) Przejrzano 5727 razy
- Kolejna aleja Mig-ów.
- Kolejna aleja Mig-ów.jpg (168.26 KiB) Przejrzano 5727 razy
- Ocena: 12.5%
W życiu piękne są tylko chwile...
-
- Budnik
- Reakcje:
- Kontakt:
Ekipa DT zwiedzała niesamowity pałac. Pałac Radziwiłłów w Nieborowie i pobliski Romantyczny Park w Arkadii. Okazało się, że jako jeden z niewielu w Polsce nie został zniszczony, a przede wszystkim nie został rozkradziony, zachowało się wspaniałe wyposażenie wnętrz oraz Manufaktura Majoliki. Polecamy bardzo zwiedzanie tego pałacu.
- Załączniki
-
- Pałac Radziwiłłów w Nieborowie.jpg (191.1 KiB) Przejrzano 5719 razy
- Pałac Radziwiłłów w Nieborowie.jpg (191.1 KiB) Przejrzano 5719 razy
-
- Pałac w Nieborowie.jpg (244.24 KiB) Przejrzano 5719 razy
- Pałac w Nieborowie.jpg (244.24 KiB) Przejrzano 5719 razy
-
- Pałac w Nieborowie.1.jpg (211.8 KiB) Przejrzano 5719 razy
- Pałac w Nieborowie.1.jpg (211.8 KiB) Przejrzano 5719 razy
-
- Park Romantyczny w Arkadii.jpg (370.26 KiB) Przejrzano 5719 razy
- Park Romantyczny w Arkadii.jpg (370.26 KiB) Przejrzano 5719 razy
- Ocena: 25%
-
- Budnik
- Reakcje:
- Kontakt:
Byliśmy blisko...nie mogłem sobie odmówić wejścia do "RUDEGO"
- Załączniki
-
- Studzianki Pancerne.jpg (271.05 KiB) Przejrzano 5704 razy
- Studzianki Pancerne.jpg (271.05 KiB) Przejrzano 5704 razy
-
- Studzianki Pancerne.1.jpg (439.74 KiB) Przejrzano 5704 razy
- Studzianki Pancerne.1.jpg (439.74 KiB) Przejrzano 5704 razy
-
- Skansen Militarny I Armii Wojska Polskiego w Mniszewie pod Magnuszewem.jpg (524.91 KiB) Przejrzano 5704 razy
- Skansen Militarny I Armii Wojska Polskiego w Mniszewie pod Magnuszewem.jpg (524.91 KiB) Przejrzano 5704 razy
-
- Skansen ...RUDY.jpg (294.04 KiB) Przejrzano 5704 razy
- Skansen ...RUDY.jpg (294.04 KiB) Przejrzano 5704 razy
- Za ten post autor mig21 otrzymał podziękowania (total 3):
- niespokojna66 (16 wrz 2016, o 15:30) • be-good (18 wrz 2016, o 20:15) • LukaszB (20 wrz 2016, o 11:49)
- Ocena: 37.5%
-
- Obywatel
- Reakcje:
- Znajomość języków obcych: rosyjski i niemnożko niemiecki
- Podziękował;: 0
- Otrzymał podziękowań: 163 razy
- Kontakt:
"Zgadałem się" z siostrzenicą mojej żony i w sobotę udaliśmy się do Dobrogoszczy koło Kościerzyny, gdzie odbywał się III Festiwal Żurawiny. Impreza ta była bogata w wydarzenia zarówno kulturalne , kulinarne jak i rekreacyjne. Generalnie promowano żurawinę , obficie występującą w tych rejonach. Było piwo żurawinowe , kuchy z żurawiną , zupa żurawinowa, chleb z żurawiną i wiele innych wyrobów. Kurkowe Bractwo Strzeleckie z Kościerzyny przeprowadziło strzelanie do" Kura Żurawinowego" , natomiast pasjonaci jazdy rowerem brali udział w rajdzie "Szlakiem Kaszubskiej Żurawiny", gdzie również zaznaczyli swą obecność tczewscy cykliści.
- Ocena: 75%
-
- Moderator
-
Rajca
- Reakcje:
- Podziękował;: 181 razy
- Otrzymał podziękowań: 237 razy
- Kontakt:
Tak nisko DT chyba jeszcze nie upadł - kopalnia soli w Wieliczce.
- Ocena: 62.5%
"Smoka pokonać trudno, ale starać się trzeba"
-
- Budnik
- Reakcje:
- Kontakt:
Dla odmiany DT bardzo wysoko...Chatka Puchatka na Połoninie Wetlińskiej.
- Ocena: 62.5%
-
- Burmistrz
- Reakcje:
- Podziękował;: 718 razy
- Otrzymał podziękowań: 587 razy
Dawny Tczew był we Lwowie. Fantastyczne miasto
- Załączniki
- Ocena: 50%
"Nasze czyny mogą jednakowoż przetrwać długo, o ile otrzymają potwierdzenie poprzez słowa świadków lub uratują pamięć dzięki spisaniu" Sambor II