Znaleziono 404 wyniki

Powrót

autor: Jadzia
3 gru 2016, o 21:25
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła Morska

Ten Facebook nie jest taki zły... Czasami zdarzają się perełki :twiddle Z naszego FB: Dopiero dzisiaj miałem okazję porównać to samo miejsce w dzisiejszym LO im. Marii Curie- Skłodowskiej ze zdjęciem wykonanym w dawnej Szkole Żeńskiej z 1912 r. odszukanym przez Pana Tadeusza Majewskiego. Trochę się ...
autor: krogul83
5 gru 2016, o 18:12
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Park Miejski

Józef Golicki Album Tczewski Fotografie do 1945 roku
autor: zunia
9 gru 2016, o 10:50
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Knybawa

W starym numerze „ Jantarowych Szlaków ” (nr 4 z 1994 r.) znajduje się artykuł Romana Klima „Tuż obok Tczewa”, w którym opisał dwór w Knybawie: Poprzez betonowy, ale bardzo estetyczny w wyrazie, a więc tradycyjny stary mostek w Dryboku wkrótce dojdziemy do okazałego zespołu parkowo - pałacowego. Jes...
autor: zunia
9 sty 2017, o 16:05
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ul. Chopina

Chopina 9 (dawna Królewiecka) - tu mieściła się restauracja Józefa Schreibera „Hala Pomorska” Chopina 9_MBP.jpg Akta nadzoru budowlanego: H.P_1.jpg Z Ewidencji dóbr kultury: Ewidencja dobr kultury.jpg Chopina 9_Ewidencja dobr kultury.jpg Inne zdjęcia tu https://dawnytczew.pl/forum/viewtopic.php?p=44...
autor: Niesia
9 sty 2017, o 21:00
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Zagospodarowanie Parku Miejskiego

Raczej na jednej. Na dwóch, to takie trochę "taborety" i obawiam się, że tak mogłyby zostać potraktowane. :scratch
autor: Niesia
9 sty 2017, o 21:09
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Dzikie zwierzęta z okolicy

mig21 pisze:Wygląda mi na kosa ale te białe plamy ???
To jest kos leucystyczny. Z tego, co wyczytałam, to trochę taka odmiana albinizmu. :)
autor: nadbrzeże3a
10 sty 2017, o 10:53
Skocz do działu
Skocz do tematu

Kat Tczewa

Witam, szukając moich przodków trafiłam na wpis w księgach metrykalnych o kacie tczewskim i urodzeniu mu się bliźniąt w Tczewie. Kat tczewski Adam Mollhausen był ewangielikiem. Żona jego miała na imię Maria. Dnia 13 stycznia 1643 roku urodziły im się bliźnięta o imionach Martin i Johannes. Chrzestny...
autor: mirza3
22 sty 2017, o 23:56
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła Morska

Pojawił się też na Forum, w wątku poświęconym dr. Węglewskiemu, wizerunek kapitana Borchardta: https://dawnytczew.pl/forum/download/file.php?id=3548 Rozwijając wątek powojennych losów kapitana, nad którymi wspomnieniowy artykuł zgrabnie się prześlizgnął: Kiedy po latach wojny i powojennej emigracji ...