Ktoś mógłby połączyć te posty? Dziękuję :*niespokojna66 pisze: ↑26 paź 2019, o 09:47 Przez kilka miesięcy uzbierało się parę zdjęć i dokumentów dotyczących pracowników kolei.
ebay.de, allegro, Księga adresowa Tczewa 1926 (?)
![]()
Znaleziono 490 wyników
- 26 paź 2019, o 13:18
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Pracownicy kolei tczewskiej
- 26 paź 2019, o 15:15
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Dawne Łaźnie Miejskie
Rzadko spotykany widoczek ,o bardzo dobrej rozdzielczości- ze strony MBP Tczew
- 1 lis 2019, o 18:39
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
- 3 lis 2019, o 13:39
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Przejazd rowerowy szlakiem zapomnianych tczewskich cmentarzy
Nieszczęścia chodzą parami :( Ja się rozchorowałem, a be-good miał awarie sprzętu 8-) a mimo to dla garstki przybyłych osób udało się przeprowadzić przejazd. @Be-good ogarnął cały przejazd, a ja dzięki uprzejmości wujka wuja mogłem być w dwóch miejscach - cmentarzu austriackim i w Parku Kopernika. :hi
- 8 lis 2019, o 21:28
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Honorowy członek DT
Pora zaktualizować listę honorowych członków Dawnego Tczewa
Andrzej Kopyłowicz
Leszek Bodio
Waldemar Wons
Mirosław Zawadzki
Stanisław Zaczyński
Wacław Pobłocki
Mirosław Diller
Łukasz Brządkowski
Andrzej Kopyłowicz
Leszek Bodio
Waldemar Wons
Mirosław Zawadzki
Stanisław Zaczyński
Wacław Pobłocki
Mirosław Diller
Łukasz Brządkowski
- 9 lis 2019, o 23:53
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Re: Bory Tucholskie na pocztówkach
Piękne widoczki z Tlenia
- 12 lis 2019, o 19:28
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Wałasz Dzisiaj, na jej ruinach tamtej karczmy wybudowany został rozległy kompleks pensjonatu „Samotnia nad Wdą”, ale wówczas to była drewniana chałupa, kryta trzcinową strzechą, z ciemną kuchnią i ogromną jadalnią do której wchodziło się prosto z podwórza. Obok stał dom z grubo ciosanych sosnowych ...
- 13 lis 2019, o 16:42
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
@uruchomiłam moje prywatne kontakty, na razie wiem tyle,że przedtem most był bardziej po skosie od strony Osia, w lewą stronę skręcał, jakby na dzisiejszy deptak...
Edycja: według moich rozmówców, to wychodzi gdzieś w drodze do obecnej kawiarni "Lido", czyli bardziej Topolowa...
Edycja: według moich rozmówców, to wychodzi gdzieś w drodze do obecnej kawiarni "Lido", czyli bardziej Topolowa...
- 14 lis 2019, o 14:40
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Czy chodzi o ten młyn w Tleniu? Skopiowalam fotki z profilu na facebooku "Mój Tleń" https://www.facebook.com/mojtlen/photos/a.262256707639796/299769270555206/?type=3&theater A wcześniejszy opis zdjęcia Na zdjęciu widok od strony wjazdu do Tlenia z Osia. Po prawej stronie już nowszy mły...
- 14 lis 2019, o 16:31
- Skocz do działu
- Skocz do tematu
Poznajemy Tleń od podszewki albo od korzeni, jak kto chce... W średniowieczu ok. 1415 r. w przy ujściu Prusiny do Wdy istniał młyn, wokół którego powstała osada o nazwie Imschen . Obecna nazwa miejscowości wywodzi się od słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych, jaką jest kleń. /fotopolska/ Pierwszy...