Znaleziono 490 wyników

Powrót

autor: niespokojna66
26 paź 2019, o 13:18
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Pracownicy kolei tczewskiej

niespokojna66 pisze: 26 paź 2019, o 09:47 Przez kilka miesięcy uzbierało się parę zdjęć i dokumentów dotyczących pracowników kolei.
ebay.de, allegro, Księga adresowa Tczewa 1926 (?)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ktoś mógłby połączyć te posty? Dziękuję :*
26 paź 2019, o 15:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Dawne Łaźnie Miejskie

Rzadko spotykany widoczek ,o bardzo dobrej rozdzielczości- ze strony MBP Tczew
1 lis 2019, o 18:39
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stary Dworzec

Kilka ujęć starego dworca z różnych stron...
www.bazakolejowa.pl, ebay.de,www.gamedesire.com
autor: LukaszB
3 lis 2019, o 13:39
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Przejazd rowerowy szlakiem zapomnianych tczewskich cmentarzy

Nieszczęścia chodzą parami :( Ja się rozchorowałem, a be-good miał awarie sprzętu 8-) a mimo to dla garstki przybyłych osób udało się przeprowadzić przejazd. @Be-good ogarnął cały przejazd, a ja dzięki uprzejmości wujka wuja mogłem być w dwóch miejscach - cmentarzu austriackim i w Parku Kopernika. :hi
autor: LukaszB
8 lis 2019, o 21:28
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Honorowy członek DT

Pora zaktualizować listę honorowych członków Dawnego Tczewa
Andrzej Kopyłowicz
Leszek Bodio
Waldemar Wons
Mirosław Zawadzki
Stanisław Zaczyński
Wacław Pobłocki
Mirosław Diller
Łukasz Brządkowski
12 lis 2019, o 19:28
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Bory Tucholskie na pocztówkach

Wałasz Dzisiaj, na jej ruinach tamtej karczmy wybudowany został rozległy kompleks pensjonatu „Samotnia nad Wdą”, ale wówczas to była drewniana chałupa, kryta trzcinową strzechą, z ciemną kuchnią i ogromną jadalnią do której wchodziło się prosto z podwórza. Obok stał dom z grubo ciosanych sosnowych ...
13 lis 2019, o 16:42
Skocz do działu
Skocz do tematu

@uruchomiłam moje prywatne kontakty, na razie wiem tyle,że przedtem most był bardziej po skosie od strony Osia, w lewą stronę skręcał, jakby na dzisiejszy deptak...
Edycja: według moich rozmówców, to wychodzi gdzieś w drodze do obecnej kawiarni "Lido", czyli bardziej Topolowa...
autor: zunia
14 lis 2019, o 14:40
Skocz do działu
Skocz do tematu

Czy chodzi o ten młyn w Tleniu? Skopiowalam fotki z profilu na facebooku "Mój Tleń" https://www.facebook.com/mojtlen/photos/a.262256707639796/299769270555206/?type=3&theater A wcześniejszy opis zdjęcia Na zdjęciu widok od strony wjazdu do Tlenia z Osia. Po prawej stronie już nowszy mły...
14 lis 2019, o 16:31
Skocz do działu
Skocz do tematu

Poznajemy Tleń od podszewki albo od korzeni, jak kto chce... W średniowieczu ok. 1415 r. w przy ujściu Prusiny do Wdy istniał młyn, wokół którego powstała osada o nazwie Imschen . Obecna nazwa miejscowości wywodzi się od słodkowodnej ryby z rodziny karpiowatych, jaką jest kleń. /fotopolska/ Pierwszy...