Znaleziono 215 wyników

Powrót

autor: spaff
11 kwie 2026, o 23:51
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Ulice Tczewskie

W załączeniu kilka zdjęć z wczorajszej wizyty (a co tam, pochwalę się że byłem, ale bez mojej facjaty) na Dirschauer Strasse w Berlinie. Sama Tczewska jest dość spokojną ulicą z zajętymi wszystkimi miejscami parkingowymi, ale mimo że od centrum Berlina oddalona jest o 5 km to jest zlokalizowana w be...
27 maja 2026, o 19:06
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Tczew i okolice – bocznice kolejowe

Nie sądziłem że tak szybko wrócę do tego tematu. Przypomniało się mi że gdzieś tu na forum ktoś kiedyś wstawił zdjęcie lotnicze peronów stacji Tczew wykonane 20 lat temu, dzisiaj nie znalazłem tego zdjęcia, ale skojarzyłem że w czeluściach mojej prywatnej chmury plików posiadam pliki z materiałami p...
27 maja 2026, o 19:21
Skocz do działu
Skocz do tematu

Przenosimy się do Tczewa z roku 2007. Jak na dwudziestoletnie zdjęcia bardzo dobra ich jakość. W lewej górnej części zdjęcia tory bocznicowe do lokomotywowni/parowozowni, w prawej centralnej części tory bocznicowe do drożdżowni/PBW (stacja Tczew, 2007): https://i.imgur.com/Yq0hzva.jpeg W lewej częśc...
27 maja 2026, o 19:29
Skocz do działu
Skocz do tematu

Odwiedźmy Mały Miłobądz z 2007 roku. Na zdjęciu widać już nieuzbrojone w osprzęt słupy trakcyjne, które wyznaczają łuk nieistniejącego już wtedy toru w kierunku podstacji trakcyjnej Miłobądz (2007).

Obrazek

Obrazek
29 maja 2026, o 18:55
Skocz do działu
Skocz do tematu

Wpadłem jeszcze na pomysł kolejnego posta, który będzie dotyczyć Czarlina. W Czarlinie obecnie znajduje się przystanek osobowy (przystanek czyli obiekt, który posiada perony i tory na przelocie - nie ma możliwości zmiany toru). Kiedyś jednak Czarlin był stacją (możliwe było zmienianie torów). Od str...