Znaleziono 769 wyników

Powrót

autor: niespokojna66
13 lis 2018, o 21:44
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji

Druga częśc zdjęć, mam nadzieję,że nie dubluję...z fotopolska
13 lis 2018, o 22:02
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stary Dworzec

Cud, miód, malina :o Ebay właśnie wypluł oryginalny widok na Stary Dworzec (1939 r.) s-l1600 1939 r..jpgs-l1600 1939 r. ebay.jpg https://dawnytczew.pl/forum/download/file.php?id=56294 https://dawnytczew.pl/forum/download/file.php?id=56295 Chyba coś jeszcze znalazłam na fotopolska. Sądząc po numerac...
autor: be-good
14 lis 2018, o 20:13
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Dom Kultury Kolejarza

Świadomie nie wycinanam "kawałków" nie dotyczących Hali, bo są one wyjątkowo smaczne i być może zostaną powiązane z innymi wątkami i tematami tego Forum... ========= Hala Miejska pod koniec lat dwudziestych nie była własnością miasta , a ewangelickiej gminy... :o :o :o ? Dziennik Bydgoski ...
23 lis 2018, o 16:08
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Lisewo

Początki kolei wąskotorowej na Żuławach związane są z przemysłem cukrowniczym. Cukrownie funkcjonujące na tym terenie borykały się bowiem z problemem transportu buraków na urodzajnym, lecz podmokłym terenie położonym miejscami poniżej poziomu morza. W niewielkim stopniu sytuację poprawiała uruchomi...
23 lis 2018, o 19:02
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Morzeszczyn

Gospoda, poczta i willa to obiekty z Morzeszczyna znalezione na www.fotopolska.eu

(Przyp. od B.G. - Lajkuję za nowe pocztówki z Fotopolska.pl :ok )
23 lis 2018, o 19:49
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Lichnowy

Gross Lichtenau przed wojną obecnie LIchnowy, widoczki ze wsi.
23 lis 2018, o 20:15
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szczerbięcin

Obrazki ze Szczerbięcina
autor: zunia
3 gru 2018, o 17:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła zawodowa przy ul. Sobieskiego

Życzenia imieninowe (tzw. adresy hołdownicze) wysłane Józefowi Piłsudskiemu w 1934 r. przez uczniów i nauczycieli Szkoły Rzemieślniczo – Przemysłowej: Szkola Rzemiesln-Przem.jpg i fotografie szkoły: fot.Szkola Rzemiesln-Przem_a.jpg fot.Szkola Rzemiesln-Przem_b.jpg Źródło: Archiwum Akt Nowych- Muzeum...