Znaleziono 300 wyników

Powrót

autor: treviss
12 lut 2017, o 14:28
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji

Znalazłem kilka zdjęć w rodzinnym albumie babci z odbudowy mostu. Wydaje mi się, że dotyczy to odbudowy z 1940 roku, bo wtedy brat babci brał udział w pracach.
12 lut 2017, o 14:31
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Wieża Ciśnień

Znalazłem również w albumie babci zdjęcie naszej wieży.
12 lut 2017, o 14:33
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Stary Dworzec

Zdjęcie dworca z czasów okupacji.
autor: be-good
15 lut 2017, o 19:57
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Lazaret

Notka prasowa informująca o tym, że spłonęły dwa baraki "lazaretu rezerwowego"(...) Z niemieckiego eBaya - karta poczty polowej z lipca 1915 roku, również z "rezerwowego lazaretu", adresowana do Panny Małgorzaty Schalk z Pregelwalde pod Tapiewem, obecnie Gwardiejskiem na wschód ...
autor: marcin_g
18 lut 2017, o 14:30
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Odbudowa mostów tczewskich w czasie okupacji

Jako, że to mój pierwszy post na tym forum, chcialbym przywitać sie z szanownym gronem użytkowników. Tczewiakiem jestem, choć napływowym, od 18 lat, historią interesuję sie od zawsze, na portal trafiłem jakiś czas temu i sukcesywnie chłonę wiedzę. W dniu dzisiejszy odkryłem w mojej ocenie mały skarb...
autor: Yarro
25 lut 2017, o 14:59
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Schrony i bunkry

lestattcv pisze: 7 maja 2015, o 21:21 Schron przeciwlotniczy w opuszczonych koszarach przy ul.Wojska Polskiego.
Teraz wygląda "nieco" gorzej - zdjęcia odpowiednio: Stan na 25.02.2017
Nie zwracać uwagi na datę na zdjęciach
autor: be-good
3 mar 2017, o 19:23
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Eberhard Ferber - starosta tczewski

Cytuję z aktywnej i wielce ciekawej facebookowej strony Narodowości Pruskie https://www.facebook.com/Narodowosci.Pruskie/?fref=ts : Eberhard Ferber, tczewski starosta, a wcześniej burmistrz gdański, wspominany jest w kontekście tczewskim w tzw. KRONICE GRUNAUA : Kronika Grunaua – kronika napisana w ...
autor: LukaszB
7 mar 2017, o 21:05
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Chronimy zabytki - interwencje

LukaszB pisze: 3 lut 2015, o 16:48 Podczas niedawnych wichur odpadła sterczyna z dachu kamienicy przy pl. Hallera 1. Znalazł ją riot, przechowuje lichy, a do zarządcy zgłoszę ja z pomocą Mirasa. To się nazywa zbiorowe działanie ::dawnytczew
Po dwóch latach sterczyna wróciła do TTBS z misja ponownego montażu :nose
autor: Niesia
12 mar 2017, o 19:46
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Unia Tczew

Na profilu facebookowym https://www.facebook.com/FOTOwioslaZB/?hc_ref=NEWSFEED jest mnóstwo starych zdjęć ze zgrupowań i nie tylko wioślarzy Unii Tczew np. takie z opisem "Przystań Unii Tczew, jesień 1978, Zbigniew Dąbrowski ze skiffem, w tle mosty tczewskie" https://scontent-cdg2-1.xx.fbc...
autor: Elżbieta
12 mar 2017, o 21:24
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Straż Pożarna

zdjęcie z uroczystości obchodów 80-lecia Straży pożarnej w 1982 r. ten starszy Pan z laską to mój Ojciec