Znaleziono 382 wyniki

Powrót

autor: G.S.
28 kwie 2020, o 06:32
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Cmentarz żołnierzy austriackich z 1866 na Suchostrzygach

Zdjęcia zrobiłem chyba latem 1991, na pewno przed uporządkowaniem terenu. Brak dwugłowego orła.
autor: zielu
3 maja 2020, o 21:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Witaj maj, 1 MAJ

Pierwszomajowy post na FB wywołał masę wspomnień naszych "lajkowiczów". Niektórzy umieścili także zdjęcia ze swoich archiwów. Pan Waldemar wrzucił zdjęcie z 1978 r. z trybuną pod dzisiejszym Urzędem Miasta, na którym widzimy reprezentację MKS Wisła Tczew. Obok 6-letniego chłopca z flagą id...
autor: LukaszB
5 maja 2020, o 16:56
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Sport

Powojenna odbudowa sportu postępowała szybko i nasze drużyny występowały m.in w meczach wyjazdowych. Pamiętano również o sporcie bardziej masowym
88790060.jpg
6 maja 2020, o 06:46
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Szkoła Podstawowa nr 5

Kolejna masa powojennych wydarzeń w auli gimnazjum. Wygląda na to, że w trakcie remontu Hali Miejskiej to szkoła spełniała rolę centrum kultury wszelakiej.. (polona.pl)
6 maja 2020, o 07:19
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Prasa lokalna

Tym razem prasa partyjna młodzieżówki piłsudczyków (polona.pl)
6 maja 2020, o 07:48
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Tczew w okresie międzywojennym

Dzięki ulotkom wyborczym możemy znaleźć nazwiska, ulice i szkoły z lat 30tych
autor: Wałasz
26 maja 2020, o 21:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Elektrometal / Tezam

Czy wiecie coś o firmie Elektormetal? Gdzie się mieściła (chyba górki przemysłowe :scratch ) Zakupy mojego dziadka w styczniu 1968 r. Adres: "Dzierżyńskiego 52" (...) Generalnie, jak zobaczyłam zdjęcie załączone przez ŁBa, to pomyślałam o terenach dzisiejszej stacji benzynowej (...) Ale t...
autor: geo
27 maja 2020, o 21:26
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Knybawa

]No i dworku nie ma
autor: Wałasz
2 cze 2020, o 10:16
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: Piotrowo

Nazwa Peterhof - Piotrowo (jak pisze E. Raduński) pojawiła się pierwszy raz w 1859 roku, a pochodzi od imienia jednego z właścicieli. Był to majątek należący do tczewskiego bractwa gburskiego, którego początki sięgają lat 1579-1604. Właścicielami folwarku byli m.in: Schwenck , Daehnke , Artur Rojah...
autor: Big Zbig
17 cze 2020, o 20:51
Skocz do działu
Skocz do tematu

Re: 99. rocznica utworzenia Szkoły Morskiej w Tczewie

Melduję wykonanie zadania. W jednoosobowym składzie dokonano dziś punktualnie o godzinie 18.00 podniesienia flagi na maszt.