Regulamin forum
Wrzucamy zdjęcia o rozmiarze nie większym niż 400kb (ograniczenia serwerowe) plus krótki opis co zdjęcie przedstawia.
Umieszczamy zdjęcia przedstawiające nasze wycieczki, na których jesteśmy w koszulce Dawnego Tczewa
No i go dopadłem :D
Robinson 44 SP-INW
Koło 12 wylądował przy jednostce, potem pokręcił kółka nad galerią i poleciał na Rębiechowo na tankowanie. Po 15 przyleciał znowu i o 16 udał się do Białej Podlaskiej.
1.
2.
Samego startu nie mam bo trzeba było zadzwonić na wieżę kontroli lotów w Gdańsku by ci przez Gdański FIS poinformowali, pilota że leci z otwartą klapką :D
zet48 pisze:Dwa Mi-2 ustrzelone dziś nad Pruszczem
Dziś koło piątej / szóstej latały nad Wisłą u nas .
a teraz małe wyjaśnienie dlaczego i kiedy i o której latają nad Tczewem
Latają nad Tczewem bo nad naszym rejonem jest przestrzeń TSA 20C (TSA-Temporary Segregated Airspace, od 30 maja to się zmieni ;-)), czyli w tym obszarze wojsko może sobie latać do woli.
Można codziennie rano po godzinie 8 sprawdzić czy będą latać http://www.amc.pata.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; -> po lewej szukaj A U P bieżący i wchodzisz, szukasz czegoś takiego EPPR to kod lotniska w Pruszczu, godziny w UTC czyli latem +2 zimą +1.
. tekst może być znajomy dla czytaczy innego tczewskiego forum :D
Bąki przebąkują, że....
04.06.2012
D-ABYA B748
LH342
FRA 1135
GDN 1305
czasy w UTC.
Dla tych co nie wiedzą co to b748 - to najnowsza wersja Boeinga 747-800 ( zwanego jumbojetem) super hiper itp nówka sztuka w barwach jedynej słusznej linii
Poprzedni się spóźnił bo armia nim leciała a jak w armii z obsługą zegarka szczególnie w lotnictwie to wiadomo
A tutaj to linia lotnicza tak że nie ma wacka, będą punktualnie bo tak jest ruch na Rębiechowie zorganizowany by było miejsce dla takiej lochy w ten gorący okres euro:)
Jak na co dzień do obsługi lotów na Rębiechowie są 2 częśtotliwości tower i approach to teraz na ojro dodali ground (ziemia), tower(wieża), director(dyrektor jakkolwiek to tłumaczyć) i approach (zderzanie). :