15. urodziny Dawnego Tczewa

Regulamin forum
1. Treści i załączniki umieszczane w postach mogą być użyte w działalności Dawnego Tczewa przy zachowaniu dbałości o dane wrażliwe.

Zbigniew Lizoń
Przybysz
Przybysz
Reakcje:
Podziękował;: 0
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: 15. urodziny Dawnego Tczewa

Post autor: Zbigniew Lizoń »

Dzień dobry Wszystkim,
jestem nowym uczestnikiem forum (dzięki publikacji o donatorach Kościoła pw św. Józefa) i poszukuję wszelkich informacji o mojej rodzinie tj. Sewerynie i Marianie Lizoń. Mieszkali w Tczewie przy ul. Sobieskiego 39. Marian przed 1939 rokiem i w czasie wybuchu II wojny światowej był naczelnikiem węzła kolejowego w Tczewie. O jego losach nie mam żadnych informacji - czy został zamordowany przez hitlerowców i czy jest gdzieś jego miejsce pochówku - był związany z Parafią św. Józefa. O Sewerynie Marii hr. Łoś Lizoń wiem, że okupację przeżyła pracując w kuchni w Szpitalu w Kocborowie. O jej losach nie mam również żadnych informacji. Mój dziadek Kazimierz Lizoń był bratem Mariana. Może któryś z uczestników forum zna jakieś publikacje lub ma wiedzę o ich losie. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje. Mój adres zbigniew@lizon.eu oraz tel. 530666509. Serdecznie pozdrawiam Zbigniew Lizoń.
ODPOWIEDZ